Fernando Fuentes släpper singeln ”The Other Side”

För allmänheten kan han liknas en doldis trots att han som låtskrivare och artist har nått framgångar med såväl guld- som dubbel platinaskivor i sitt arbete ihop med artister som Christian Walz ”Like Suicide”, David Lindgren ”Shout It Out”, ”Skyline” och Ulrik Munther ”Requiem” för att nämna några. Nu släpper han eget material. Först ut är singeln ”The Other Side” med release den 20 augusti.

Nu tar Fernando steget fullt ut och lanserar sitt soloprojekt. På nya singel ”The Other Side” nyttjar han all sin kompetens som sångare, låtskrivare musiker och producent. Låten har starka 80-tals R&B/funk influenser med ett modernt backbeat popsound, drivande synthbasar och rytmgitarrer. Sången och melodin är kraftigt inspirerad av Chaka Khan och Michael Jackson. Låten handlar om att bli förförd och låta sig förföras, det är upp till lyssnaren att bedöma om vad.

”Min passion är och har alltid varit att skriva texter och musik som skakar om människor. Det gäller allt i mitt artistskap. När jag skrev ”The Other Side” ville jag beskriva min egen personlighet som älskar att låta sig förföras. Nu hoppas jag att publiken blir förförd av låten” avslutar Fernando och ler.

Till hösten medverkar Fernando Fuentes som artist och musiker i Alcazarshowen ”Disco Defenders the Return” på Hamburger Börs. Han är även sångcoach i barnkanalens program ”Supershowen” samt artist, låtskrivare och en av karaktärerna i SVT’s populära musikprogram ”Minimello 2016”.

Men först release av singeln ”The Other Side” den 20 augusti. Skivbolag Jamlab Records

PR kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com eller Anette Ståhl anette@enmusamusic.com

För mer info om Fernando Fuentes

Facebook

Twitter

Youtube