Sylvia Vrethammar är tillbaka med nya singeln ”The World is Calling”

"The World is Calling" är en rock samba som visar med vilken finess och lätthet den musikaliska blandningen av rytmik, jazziga undertoner och lyrisk eftertänksamhet kan sammansmälta till en gungande fest.

Sylvia’s text beskriver det rådande tillståndet i världen och formulerar med lätt ironi en önskan om att kalla Einstein tillbaka, vars genialitet skulle kunna lösa världens smärta.

Alltså! ”Någon", ”något" måste göras för att förändra och förhindra världens kommande katastrofer.

Just nu när världens ögon riktas mot Olympiaden i Rio de Janeiro blir förhoppningsvis textraden ”We will jump for joy together” äntligen ett statement.

Sedan mer än fyra årtionden står Sylvia Vrethammar på scenen runt om i världen. Boende i Tyskland och i Sverige känner hon sig egentligen hemma överallt fast hennes musikaliska hjärta slår extra hårt för Brasilien. 

 I mars 2017 släpps hennes kommande albumet ”The Girl from Uddevalla” på skivbolaget ”Neuklang”. Albumetär en personlig hyllning till Brasilien och dess musik. 

På det kommande albumet visar Sylvia Vrethammar sin bredd och musikaliska kunnande och även som textförfattare briljerar hon i  flertalet av albumets titlar. Producent är Alex Gietz och bakom arrangemangen och som kompositör till tre av albumets låtar står Magnus Lindgren.

Singel release den 29/7, 2016

 

För PR kontakta anna@mooretobe.com eller mia@miapromotion.com

För info om Sylvia Vrethammar se:

Hemsida

Facebook