Kapten Röd intar Globen den 16 december

Globen.jpg

Efter en fantastisk sommar med turnén ”Hundralappen” väljer Kapten Röd att lägga till ett sista datum i samma koncept på Globen i Stockholm den 16 december. Precis som med sommarens spelningar kommer biljetterna kosta 100 kr styck och de släpps torsdagen den 2 november via Stockholm Live.

"Jag har hela tiden haft en känsla av att en pusselbit saknats sen i somras. För även om vi flängde land och rike runt med Hundralappen turnén, så lyckades vi aldrig få till ett gig i Stockholm där jag vet att jag har en stor lyssnarskara. Därför är jag extra glad att vi nu, innan vi lämnar konceptet Hundralappen åt historien, intar Globen den 16 december. För er som inte vet, så handlar Hundralappen om att så många som möjligt ska kunna gå på min konsert, oavsett tjocklek på plånboken! Det är tydligen första gången någon anordnar en egen spelning i Globen till det priset - så kom och gör det till en folkfest med oss! Hoppas vi ses! <3", säger Kapten Röd om spelningen i december.

Sommarens turné ”Hundralappen” genomfördes i elva städer runt om i Sverige och avslutades på ett utsålt Slottsskogsvallen i Göteborg där 20000 besökare bidrog till en makalös konsertupplevelse där även Håkan Hellström dök upp som hemlig gäst.

Under sommarens turné gick det inte att genomföra en konsert i Stockholm men efter hårt jobb och totalt bortseende av ekonomisk risk och sedvanlig envishet lyckades ett datum spikas på Globen den 16 december.

Förutom sommarens turné har Kapten Röd släppt singeln Rudeboy Love samt medverkat i SVT programmen Ebbots Ark och Folkets Musik. Utöver förberedelserna inför konserten jobbar Kapten Röd på ny musik som planeras släppas till våren.

Vad: Kapten Röd - Hundralappen Stockholm

Var: Ericsson Globe, Stockholm

När: Lördag 16 december. Insläpp 19.00

Pris: Alla biljetter 100 kr styck. 13 årsgräns. Biljetter släpps den 2 november via Stockholm Live

 

För press/PR-frågor vänliga kontakta Anna Moore via anna@mooretobe.com

Övriga frågor hänvisas till Kapten Röds manager carl@kaptenrod.se

 

 

 

Johannes Kotschy hyllar Sting

jk_fog.png

Johannes Kotschy hyllar Sting med egen tolkning av Fields Of Gold

I samband med att Sting tog emot Polarpriset tidigare i år ville Johannes göra en hyllning genom att tolka hans tidlösa ”Fields of Gold”. Tillsammans med producent och låtskrivaren Jonas Nilsson arbetade de fram nya vinklar av denna klassiska låt.

Johannes är en artist med många strängar på sin lyra. Han är sångare, arrangör och låtskrivare men även entreprenör som genom åren gjort avstickare från musiken men som alltid landar i en ny låtidé med syfte att beröra och göra skillnad.

 ”Sting är en stor inspiration och förebild för mig. Hans musik har funnits där för mig som stöd och inspiration genom olika skeden av mitt liv och jag har alltid gillat just Fields of Gold då den känns så tidlöst vacker när den beskriver naturen och livet på ett så fint sätt” säger Johannes Kotschy.

Johannes signum som artist är att beröra människor på djupet vilket han lyckas med via sina personliga tolkningar av andras låtar och via sin egen musik. Johannes har genom åren skapat mening bl.a. då han som fältartist deltog i minnesceremoni i Khao Lak efter flodvågskatastrofen och med sin röst och närvaro kunde göra skillnad i en stund av sorg och smärta.

Johannes Kotschy har tidigare varit aktuell med ett flertal singlar som har spelats på radiostationerna runt om i Sverige. Samtidigt som vi i vårt avlånga land har många fält i guld som vajar i vinden är det dags för release av Johannes Kotschys version av ”Fields of Gold”

För mer information om Johannes Kotschy se www.kotschy.se

För PR kontakta Anna Moore anna@mooretobe.com


Kapten Röd släpper nya singeln ”Rubeboy Love” den 25 augusti

Kapten Röd - Rudeboy Love liten.jpg

Kapten Röd är tveklöst landets största artist inom reggae-genren. Han har genom åren stärkt sin position som gränsöverskridande artist långt bortom traditionella genre-stämplar genom att bl a släppt monsterhiten ”När Solen Går Ner” ihop med Aki (över 45 miljoner streams) och gästat Håkan Hellström på ett utsålt Ullevi.

Singeln ”Rubeboy Love” är Kapten Röd’s första kärlekslåt och premiärspelades live inför 10 000 gäster på Brännbollsyran tidigare i år. Singeln har framförts under hans sommarturné Hundralappen och responsen har varit bortom alla förväntningar. Hundralappen är en rikstäckande turné där alla biljetter kostar 100 kr och som kulminerar i ett slutsålt gig i Göteborg den 2 september med 15 000 besökare.

Utöver sin egen turné har Kapten Röd även varit headlineakt under sommaren på Brännbollsyran, Öland Roots och Uppsala Reggaefestival.

”Rudeboy love” kommer vara del i den kommande EP:n med release våren 2018

Kapten Röds tidigare singlar har över 200 miljoner streams och senaste singeln ”Över min döda” nådde över 1 miljon streams på mindre än 3 veckor mycket tack vare hans starka närvaro och kontakt med sin fanbase.

Under hösten är Kapten Röd aktuell i SVT’s stora satsning Ebbots Ark där han är med i premiäravsnittet ihop med Miriam Bryant och Ane Brun. Han medverkar även i SVT programmet Folkets Musik där en av hans hitlåtar kommer tolkas av utländska folkmusiker.

Mer info om Kapten Röd se länkar Hemsida , Facebook , Instagram , Youtube

För Radiopromotion kontakta Anna Moore, anna@mooretobe.com

 

Family Fours grundare Berndt Öst har somnat in efter en tids sjukdom

FullSizeRender.jpg

Pressmeddelande Stockholm 2017 07 19

Måndagen den 10 juli somnade Berndt Öst in efter en lång tids sjukdom. Berndt blev 86 år gammal. Den största delen av sitt liv jobbade Berndt som musiker, kompositör, textförfattare och arrangör och hans arbete har under åren genomsyrats av hans stora musikalitet och kärlek till musiken.

Berndt Öst föddes i en musikalisk familj i Hälsingland och var en högaktad musiker redan innan han 1964 startade gruppen Family Four tillsammans med syskonen Inger, Siw och Stig. Family Four gjorde debut i det klassiska TV programmet Hylands hörna och fick listettor som bl a ”Kör långsamt” och ”Nickolina”. 1983 medverkade han i det allra sista avsnittet av Hylands hörna med sin sista Family Four konstellation bestående av döttrarna Lena och Lili samt Peo Jönis och trumslagaren Frank Andersson.

Mellan dessa två grupper fanns andra Family Four-konstellationer där den mest framgångsrika var tillsammans med Pierre Isacsson, Marie Bergman och Agnetha Munther, som tillsammans vann Melodifestivalen 1971 och 1972 med ”Vita vidder” och ”Härliga sommardag”. 

Bilden av en leende Berndt Öst med gitarren i ett högt stadigt grepp är en bild många av den äldre generationen kommer ihåg.

Berndt var även konstnär och spenderade många år som pensionär vid staffliet. Berndt fick ett långt och rikt liv med musikaliska och konstnärliga förtecken och är djupt saknad av familj och vänner. 

Begravningen är öppen för allmänheten och äger rum i Katarina kyrka torsdagen den 10/8 kl 14.00 

PR kontakt anna@mooretobe.com

Sofia Källgren Kinas turistambassadör

Foto: Katarina Di Leva

Den 28 juni tilldelas Sofia Källgren titeln Ambassador of Chinese Tourism Promotions (Sweden) under en ceremoni på Grand Hotel i Stockholm.

Sofia Källgren är en av Sveriges mest folkkära artister. I över 20 år har Sofia släppt musik och givit konserter i Sverige och utomlands. Kina är det land hon besökt mest och har genom åren släppt två skivor, varav den senaste består av traditionella kinesiska folklåtar från alla delar av Kina med modern touch. Sofia har genomfört en rad turnéer runt om Kina och medverkat vid stora TV-galor.

”Det känns såklart hedrande att få ta emot denna titel. Kina är ett spännande land som jag fått möjlighet att lära känna tack vare min musik framför allt via mina kinesiska folklåtar. Jag har ju fått ett smeknamn också de kallar mig Golden Hair Fox” säger Sofia Källgren och ler.

Kina är världens fjärde största turistland när det gäller turistdestinationer och Sverige är potentiellt en stor turistmarknad för Kina. Utnämningen av Sofia Källgren sker med syfte att utveckla svensk turistmarknad och locka till sig flera svenska turister till Kina samt främja vänskapen mellan Kina och Sverige.

”Sofia Källgren är en berömd sångerska och prestigefull artist i Kina. Hennes musik och kinesiska sånger har gått rakt in i folkets hjärtan. Med sin kärlek till det kinesiska folket blir Sofia Källgren en god ambassadör mellan Kina och Sverige”, säger Dr. Lin Kuang – Director of China National Tourist Office, London (England, Irland & Norden)

För att utvidga Kinas turistväsendes internationellt arrangerar China National Tourist Office ett publikt event i Sverige den 27 och 28 juni på Sergels torg och Grand hotel under temat China Beyond Your Imagination.  

Den 28 juni på Grand Hotel tilldelas Sofia Källgren den ärofyllda titeln Kinas turistambassadör.

För SVT Kulturnyheterna se 3.41 in i programmet, klicka här

För pressbild klicka här
Se Sofia sjunga på kinesiska framför Förbjudna staden klipp från 2008 klicka här

För PR och mer info kontakta Anna Moore, anna@mooretobe.com 

 

 

 

Rockbandet Bohemian Lifestyle släpper singeln "Dance"

Bohemian Lifestyle släppte sitt bejublade debutalbum för två år sedan. Med recensioner som ”One of the strongest album of the year”, Rock Garage Magazine och ”One of the best albums 2015”, Sweden Rock Magazine gör sig bandet redo att släppa sitt uppföljaralbum ”Post Vinage” med release i sommar.

Först ut är singeln ”Dance” som släpps den 22 maj. Så här säger bandet om nya singeln.

- "Vi ville skriva en låt som hade ett okomplicerat budskap. Dance handlar om hypotetiska "Lost generation" som egentligen har ballat ur och beter sig rent av illa. Frasen we can't go on together är ett budskap till världen att det är dags förändring. Och varför inte dance som ett sätt att ändra världen till det bättre?  Uptempo trummor och fuzz gitarr var ett sätt att ge låten attityd, en rebellisk sådan. Dance sätter standarden för hela plattan, det vill säga Post Vintage" 

Som låtskrivare hämtar Bohemian Lifestyle influenser från Rock n roll såsom Black Stone Cherry och blandar in lite poprock vilket gör det kommersiellt och lättlyssnat med starka refränger. Titelspåret "Libertánah" från debutalbumet spelades på radio och fick 150 000 streams på Spotify vilket vittnar om att bandet har hittat sin publik.     

För mer info om Bohemian Lifetsyle se;

Reviews about the debut album - Madame Libertánah

Follow BOHEMIAN LIFESTYLE on Facebook

 

Måsen & Klapp sjunger om papparollen

Duon Måsen & Klapp släpper sin andra singel "Dina vingar" som tar upp papparollens betydelse för att stötta, peppa och uppmärksamma sina barn och om konsten att kunna ge sina döttrar en trygg start i livet. Måsen har två döttrar och Anders Klapp tre så det finns stor erfarenhet att bli inspirerad av.

Måsen & Klapp är en duo som består av Håkan ”Måsen” Persson, sångare och hårdrockstrummis (Skintrade) från Dalarna och Anders Klapp, fotograf och före detta punkgitarrist från Skåne. De filosoferar ständigt på tillvarons mysterier vilket blir stoff till texter och musik.

”Dina vingar” är ursprungligen skriven på engelska till Anders dotter på hennes 18-årsdag. Det var en akustisk version som Måsen och Anders bestämde sig för att bearbeta och arrangera om till en poppigare version med svensk text. Mixad av Stefan Bergström (Skintrade).

För mer info se Måsen & Klapp
För PR kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com 

 

Ricky Tillblad fotograferar tystnaden. Utställning på Gotland från 20 juni.

Ricky Tillblad

Ricky Tillblad

Ricky Tillblad ställer ut fotografiska verk på Clarion Hotel Wisby, en hyllning till natten, tysnaden och Gotland 20 Juni - 15 August 2017

”Jag står mitt i ingenstans i totalt mörker, allt är stilla. Jag fotograferar tystnaden.”

Ricky Tillblad föddes 1967 i Göteborg. Han studerade grafisk form i Lund och har sedan varit verksam som formgivare och musiker. Det känns helt naturligt att hans blick nu riktas mot omvärlden, att fotografi och tolkning av en alternativ verklighet blir ytterligare ett uttryck.

Ricky har alltid varit en nattmänniska, natten har lockat och bjudit in till dans. Om natten öppnar sig nya dimensioner. Vad döljer sig i mörkret? Vad är det för ljud som existerar i tystnaden? Att skapa på natten och tolka dess mystik är som att fånga en fantasi. Hans bilder blottlägger det man annars aldrig ser. Genom att kombinera lager av olika exponeringar så presenterar han en verklighet som annars inte är tillgänglig. Vi får besöka en dröm.

Clarion Hotel Wisby • Strandgatan 6 • 62157 Visby, Sverige

Presskontakt• Anna Moore • anna@mooretobe.com • Tel 070-777 82 62