Öppen föreläsning om sociala medier 17 Maj

facebook scenen ar din.jpg

Öppen föreläsning om PR, Marknadsföring med fokus på Sociala Medier.

Vi lever i en tid då allt går snabbt och det är lätt att tappa bort sig själv, fokus på hållbarhet är viktigare än någonsin. Sociala medier är en stor del av artisters sätt att marknadsföra sig. Men hur når man ut? Hur får man fler följare? Finns det en baksida med sociala medier? Hur mår man av sociala medier?

Den 17 maj kl. 18.00 på Pop House så kommer PR & Artistcoachen Anna Moore dela med sig av enkla tips på hur du kan nå ut via mediabruset på ett hållbart sätt.

Anna har med sig tre artister som delar med sig av sin resa och om hur de hanterar sociala mediers fram och baksida. Samtalet kommer spelas in för en kommande podcast som släpps till hösten.

Under 25 år i musikbranschen har hon arbetat med hundratals artister med att nå igenom mediabruset. Hon har byggt stjärnor samt hanterat framgångens baksidor med personlig coachning. Idag bygger hon inte bara varumärken som ska nå igenom mediebruset utan fokus ligger även på hållbarhet.

Välkomna, Scenen är din!

Tid: 18:00 – 20:00

Plats: Pop House Stockholm, Djurgårdsvägen 68, 115 21 Stockholm

Entré: Gratis

Singer-songwritern och fd Färjestads- och AIK-målvakten Chris Lindberg tillbaka med ny musik

Chris fotograf Peter Englund.jpg

”Nothing Ever Will” är första singeln från countryartisten Chris Lindbergs kommande andra album ”Real” som följer upp debutalbumet ”Better Live In The Moment" från 2016. Låten är skriven tillsammans med den Nashville-baserade låtskrivaren Dan Tyler. Resultatet är en varm country-inspirerad poplåt som bygger på den lyckliga känslan när man faller för någon.

 "Nothing Ever Will” är en kärlekslåt som handlar om hur kärleken kan sudda ut alla problem man har i livet”, berättar Chris och fortsätter. "Melodin kom till mig när jag satt hemma med gitarren en dag. Sedan skickade jag den till Dan i Nashville som skrev texten. Tanken var att låten och soundet på plattan skulle andas en modern Van Morrison, då jag alltid har varit en fan av just den musiken. Jag ville helt enkelt att albumet skulle kännas som en hyllning till den musik jag själv lyssnar på".

Tillsammans med singeln släpper Chris även en musikvideo som speglar budskapet i låten.

"När vi gjorde musikvideon ville vi göra den enkel och avslappnad. Vi ville ha en miljö som liknades ett sent 50- och tidigt 60-tal som möter ett modernt samhälle. Videon speglar att kärlek finns mellan alla överallt; oavsett ålder, bakgrund eller sexuell läggning. Så vi ville göra en positiv och upplyftande video som speglade just det".

Chris Lindberg har två passioner i livet, musiken och hockey. Chris spelade som hockeymålvakt i Färjestad och AIK. Innan det var han som 18-åring även målvakt för juniorlandslaget. En skada vid 26-års ålder tvingade Chris att lämna hockeyrinken och istället fokusera på sin andra passion, musiken. Han flyttade till Nashville för att satsa på sin musikkarriär. Där jobbade Chris stenhårt med att spela live på bland annat Bluebird Café samt skrev låtar till sig själv och andra artister.  Efter singlarna ”My ship is coming in”, ”Ain't the last goodbye” och ”Pensacola” släppte Chris debutalbumet ”Better Live In The Moment” 2016 som producerats av Lonnie Wilson och gavs ut av Warner Music.

”Nothing Ever Will” release 20 April, distribution Warner Music

Lyssna på singeln ”Nothing Ever Will” här

Se videon här

För mer info se Chris Lindberg  

Julia Viktoria släpper singeln Paralyzed

FotografMikaelBergling.jpg

I snabb takt släpper den 16 åriga artisten och låtskrivaren Julia Viktoria ny musik. Nu är det dags för hennes femte singel ”Paralyzed”, en uptempo låt där texten tar upp hennes personliga resa om utanförskap. Singelrelease den 20 april.

Det som driver Julia Viktoria att skriva och släppa ny musik trots sin unga ålder är drivkraften att skildra det hon upplever och sätta ord på hennes upplevelser och det hon tycker är viktigt. Hon skriver texterna med fokus på att hjälpa andra ungdomar att stå upp för sig själva.

"Paralyzed skrev jag när jag bestämde mig för att jag skulle sluta vara som alla andra och vara mig själv istället. Jag bestämde mig för att sluta känna mig utanför och leva mitt liv som den jag är istället. Jag ville ha låten i upptempo för att visa att den här processen inte behöver vara sorglig utan den kan vara något positivt också. Man ska kunna dansa till låten och samtidigt förstå att man duger precis som man är”, säger Julia Viktoria

Julia Viktorias förra singel ”Make it Together” med release den 19 januari fick ett varmt mottagande av såväl media och lyssnare, idag har singeln över 76 000 streams på Spotify.

”Paralyzed” release 20 April, distribution Artery

För singeln Paralyzed lyssna här

För mer info om se  Julia Viktoria 

 

 

Soulartisten Tomas Kaya berör med debutsingeln ”Fragile Heart”

Tomas Kaya - Omslag Fragile Heart_13.jpg

Tomas Kaya är en debuterande artist och låtskrivare inom svensksoul. Den 6 april släpps hans debutsingel “Fragile Heart”.

Med oförglömlig röst rivstartade Tomas Kaya sin karriär i TV4’s underhållningsprogram Idol 2017. Han blev nationellt uppmärksammad efter att ha tagit Idoljuryn och tittarna med storm. Anders Bagge blev lyrisk av Tomas sång och med ett solklart ja gick Tomas vidare till slutaudition. Med sitt unika uttryck och sin personliga historia berör Tomas lyssnaren på djupet.

Tomas är uppvuxen i Södertälje i en dysfunktionell familj kantad av alkoholmissbruk. Som 17-åring rymde han hemifrån och bodde i olika familjer. Under denna period fick han en stark tro på Gud och musiken bar honom igenom det svåra. Tomas fick en nyfunnen kärlek till sina föräldrar och återvände hem igen. Det tog inte lång tid förrän han hittade sin väg in i musiken.

Debutsingel ”Fragile Heart” handlar om att vi alla har ett skört hjärta som vi bygger upp murar runt för att skydda och om modet att lägga maskerna åt sidan och visa vårt rätta jag även om det gör oss sårbara.

”Syftet med låten är att skapa ett öppet samtal kring socialt mindre accepterade känslor som otillräcklighet, rädsla, skam och tillit”, säger Tomas

Artister som inspirerat Tomas Kaya genom åren är Bruno Mars, Sam Smith, Jessie J och andra gospelvokalister. Med sin egen musik vill han balansera soulgengren med sina gospelrötter.

“Fragile Heart” release den 6 April. 

För intervjuer kontakta Anna på Moore To Be anna@mooretobe.com 

 

 

Workshop i mediaträning och framställning

Diös logo.png

Moore To Be hjälper fler och fler företag att nå ut med sitt budskap med hjälp av presentationsteknik, framställning, retorik och mediaträning. Uppdragen varierar,  allt från att stärka ditt personliga varumärke inför medverkan i Almedalsveckan till möten med media och större framträdanden på businessarenor.

 "Tack för hjälpen! Mycket nyttigt att filma och se sig själv för att utvecklas"

"Tusen tack för en toppendag, ser fram emot fler tillfällen"

För mer info, kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com eller 0707778262.

 

Snabba resultat med workshop i framställning

Cinnober_logo_red_RGB_®.png

Moore To Be hjälper allt fler företag att nå ut med sitt budskap med hjälp av presentationsteknik, framställning, retorik och mediaträning. Med Annas workshop Konsten att nå ut med ditt budskap får deltagarna även prova på att utföra sin presentation framför kameran, ett uppskatt inslag som ger snabba resultat.  

"Stort tack för hjälpen Anna! Att få koll på mitt kroppsspråk var otroligt värdefullt" 

"Tusen tack för idag! Väldigt värdefulla tips och råd. Nu ska jag hem och öva hela kvällen! Känner mig så pepp!" 

För mer info kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com eller 0707778262

 

 

Singelaktuella rockakten Kerbera förband till Falling In Reverse

CIRCUS OMSLAG.jpg

Det visuella alternativa rockbandet Kerbera släpper nya singeln ”Circus” skriven av Charlie Mason, Christian Rabb, Kristoffer Sjökvist och Jonas Nilsson den 26 januari 2018.

Singeln är en poprockig låt i en inbjudande cirkus-anda som speglar bandets ”moderna freakshow”, så här säger en av låtskrivarna Charlie Mason (främst känd för att ha skrivit Conchita Wurst´s vinnarlåt ”Rise Like a Phoenix” som tävlade i Eurovision Song Contest) om låten:

”Circus pulls back the curtain on a waking nightmare, the insanity that is the simple act of trying to get by in this world. It strips away the illusion that things aren't as terrifying as they seem, challenging the listener to confront reality in all its ugliness."

Kerbera kommer även vara förband för det amerikanska bandet ”Falling In Reverse” i Moskva den 3 februari och Sankt Petersburg 4 februari och innan dess premiärspela singeln live i Essen, Tyskland för en show den 27 januari.

Kerbera är en visuell alternativ rockakt baserad i Stockholm. Bandet blandar ett ambient sound med progressiv underton och catchiga melodier. Med sin androgyna, nästan könlösa touch tar sig bandet an frågor som drog/alkoholkonsumtion, matcho-ideal, psykisk ohälsa och religion — inte genom att predika utan snarare porträttera. Med ett starkt koncept och dedikerad fanbase så infekterar de världen en dag i taget med sin ”moderna freakshow”.

“Tänker man freakshow så är det rent utseendemässigt. Vi representerar en freakshow som finns på insidan. Förr ville man gå och se på freakshow för att förundras och samtidigt själv känna sig normal. Få håna andra för deras fysiska attribut. Mätta den där osäkerheten som folk bar omkring på.  Vår moderna freakshow riktar istället en spegel mot publiken och utmanar dem att konfrontera sig själva”, säger sångaren Seike Clowniac

Kerbera startade år 2013 och har idag över 5 miljoner visningar på Youtube. Bortsett från Sverige så har de spelat i USA, Tyskland och en full turné i Japan. De har tidigare släppt sex singlar, en ep och deras debutalbum "People Like You" släpptes i april 2016.

Tryck här för att lyssna på singeln ”Circus”

För mer info om Kerbera se följande länkar Youtube, Facebook, Instagram

 För PR kontakta Tobias tobias@mooretobe.com

Julia Viktoria släpper singeln Make it Together

Fotograf Mikael Bergling10.JPG

Sextonåriga artisten och låtskrivaren Julia Viktoria har senaste året släppt tre singlar som alla uppmärksammats i media och spelats flitigt på radio. Nu är det dags för hennes fjärde singel ”Make It Together” med release den 19 januari.

 ”Make it Together” är en medryckande poplåt och precis som Julia Viktorias tidigare singlar har den ett budskap till lyssnaren. Denna gång har Julia Viktoria skrivit om de olika känslor man går igenom vid en separation. Med sin mogna röst förmedlar hon känslosamt sina låtar till lyssnaren.  

”Min nya singel Make It Together är en berättelse om hur man kan känna vid ett uppbrott. Till en början tror man att det inte går att klara av det svåra, men till slut går vi vidare och kanske kan känna tacksamhet över allt man gått igenom. Kanske vi utvecklats på vägen och till och med blir starkare som människa” säger Julia Viktoria

Inspirationen till texterna kommer ur Julia Viktorias egna erfarenheter och utmaningar som ung tjej. Hon ser låtskrivandet som ett sätt att uppmuntra andra ungdomar att tro på sig själva. Julia Viktoria började som 14-åring att skriva egna texter. Redan 4 månader efter sin debutsingel vann hon pris som Årets Nykomling i Local Heroes Galan 2017 i Gästrikland och ytterligare 2 månader senare blev hon uttagen som en av finalisterna i P4 Nästa Gävleborg. 

Lyssna på nya singeln här

Pressbilder högupplösta klicka här

Tidigare släppta singlar av Julia Viktoria lyssna här

För mer info om Julia Viktoria se www.juliaviktoria.com

För PR kontakta Anna Moore, anna@mooretobe.com

EP aktuella Peace Conspiracy medverkar på TV4 Nyhetsmorgon 19/1

Unknown.jpeg

Den 10 januari släpptes EP’n Peace Conspiracy och fredagen den 19 januari framför bandet två låtar på TV4 Nyhetsmorgon. Bandet består av artisten Meja, Conny Bloom Gitarr/vox (Electric Boys), Mats Rydström Bas (Abramis Brama) Ronnie Åström Gitarr/vox (The Cloudberries), Henke”Honky” Widen Keys/orgel och Thomas Broman trummor (Great King Rat).

Tack vare kärleken till live känslan i 70 tals musiken och en önskan om att sprida positive vibes i en kaotisk värld föddes Peace Conspiracy sommaren 2017.

Bandet har sedan dess gjort sina egna tolkningar av klassiker såsom Led Zeppelins ”Whole Lotta Love”, ”Californa Dreaming” av Mamas and the Papas i the Doors tappning och kanske främst bandets tolkning av Lennon/ McCartney låten ”With a little Help from My Friends” där Meja visar en ny sida i sitt artisteri och sång. Original spåret ”Peace Love and Understanding” skriven av Meja och Tom DeLuca har en hippie rock känsla och ett tydligt budskap.

”Vi skrev låten i Los Angeles för många år sedan. Nu när vi dagligen hör om terroristattacker och hemskheter världen över, och när det även nådde lilla Sverige förra året tog jag fram låten och skrev om verserna. Världen har blivit galen, vi behöver mer Peace Love and Understanding!” säger Meja

 Under hösten 2017 har bandet spelat in sin första EP i Mungo Studio, Stockholm, Inspelat och mixat av Pontus Norgren (Hammerfall). Alla låtar är inspelade live i studion.

 ”Vi ville fånga känslan vi har när vi spelar live, så därför har vi helt enkelt spelat in allt live. En tagning rakt igenom för att hålla det genuina och oslipade” säger Conny Bloom.

ITUNES EPPROMO TRAILER for EP releaseSpotify link

För PR kontakta anna@mooretobe.com

Efter Timoteij - Cecilia Kallin gör solodebut med singeln ’Runaway’

cecilia-kallin-singel-cover-runaway.jpg

Den 5 januari släpper Cecilia Kallin sin första singel som soloartist efter uppbrottet från popgruppen Timoteij. Låten ’Runaway’ är en medryckande upplyftande poplåt som speglar Cecilia Kallins egna sound. Text och musik är skriven av Cecilia tillsammans med två kvinnliga låtskrivarkollegor.

Som 18-åring blev Cecilia känd för hela Sverige med gruppen Timoteij i Melodifestivalen 2010. Låten ’Kom’ seglade högst upp på många topplistor och har idag över 12 miljoner streams på Spotify. Sedan Timoteijs avskedsspelning, för ett år sedan, har Cecilia Kallin jobbat med att skriva nya låtar och bygga sitt eget sound som soloartist. Singeln och videon till sångerskan och låtskrivaren Cecilia Kallins debut som soloartist släpps den 5 januari.

- Runaway känns som en perfekt första singel för mig. En poppig och glad låt, som är lätt att sjunga med i, och speglar min res- och äventyrslusta. Texten handlar om den härliga känslan i att bara åka iväg - precis vart man vill - och att man skulle kunna åka vart som helst för den man älskar, säger Cecilia Kallin.

Under det senaste året har Cecilia haft ett tjugotal spelningar runtom i Sverige och i våras tävlade hon, som låtskrivare, i den norska Melodifestivalen.

Låten 'Runaway' är skriven av Cecilia Kallin, Åsa Schmalenbach och Josefina Sanner, och producerad av Filip Lindholm. Musikvideon är filmad och producerad av fotograf Jesper Anhede.

Se videon här

För singel Runaway lyssna här

Här finns YouTube-kanalen där Cecilia vloggat inför singelsläppet.

För PR kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com