Family Fours grundare Berndt Öst har somnat in efter en tids sjukdom

FullSizeRender.jpg

Pressmeddelande Stockholm 2017 07 19

Måndagen den 10 juli somnade Berndt Öst in efter en lång tids sjukdom. Berndt blev 86 år gammal. Den största delen av sitt liv jobbade Berndt som musiker, kompositör, textförfattare och arrangör och hans arbete har under åren genomsyrats av hans stora musikalitet och kärlek till musiken.

Berndt Öst föddes i en musikalisk familj i Hälsingland och var en högaktad musiker redan innan han 1964 startade gruppen Family Four tillsammans med syskonen Inger, Siw och Stig. Family Four gjorde debut i det klassiska TV programmet Hylands hörna och fick listettor som bl a ”Kör långsamt” och ”Nickolina”. 1983 medverkade han i det allra sista avsnittet av Hylands hörna med sin sista Family Four konstellation bestående av döttrarna Lena och Lili samt Peo Jönis och trumslagaren Frank Andersson.

Mellan dessa två grupper fanns andra Family Four-konstellationer där den mest framgångsrika var tillsammans med Pierre Isacsson, Marie Bergman och Agnetha Munther, som tillsammans vann Melodifestivalen 1971 och 1972 med ”Vita vidder” och ”Härliga sommardag”. 

Bilden av en leende Berndt Öst med gitarren i ett högt stadigt grepp är en bild många av den äldre generationen kommer ihåg.

Berndt var även konstnär och spenderade många år som pensionär vid staffliet. Berndt fick ett långt och rikt liv med musikaliska och konstnärliga förtecken och är djupt saknad av familj och vänner. 

Begravningen är öppen för allmänheten och äger rum i Katarina kyrka torsdagen den 10/8 kl 14.00 

PR kontakt anna@mooretobe.com

Sofia Källgren Kinas turistambassadör

Foto: Katarina Di Leva

Den 28 juni tilldelas Sofia Källgren titeln Ambassador of Chinese Tourism Promotions (Sweden) under en ceremoni på Grand Hotel i Stockholm.

Sofia Källgren är en av Sveriges mest folkkära artister. I över 20 år har Sofia släppt musik och givit konserter i Sverige och utomlands. Kina är det land hon besökt mest och har genom åren släppt två skivor, varav den senaste består av traditionella kinesiska folklåtar från alla delar av Kina med modern touch. Sofia har genomfört en rad turnéer runt om Kina och medverkat vid stora TV-galor.

”Det känns såklart hedrande att få ta emot denna titel. Kina är ett spännande land som jag fått möjlighet att lära känna tack vare min musik framför allt via mina kinesiska folklåtar. Jag har ju fått ett smeknamn också de kallar mig Golden Hair Fox” säger Sofia Källgren och ler.

Kina är världens fjärde största turistland när det gäller turistdestinationer och Sverige är potentiellt en stor turistmarknad för Kina. Utnämningen av Sofia Källgren sker med syfte att utveckla svensk turistmarknad och locka till sig flera svenska turister till Kina samt främja vänskapen mellan Kina och Sverige.

”Sofia Källgren är en berömd sångerska och prestigefull artist i Kina. Hennes musik och kinesiska sånger har gått rakt in i folkets hjärtan. Med sin kärlek till det kinesiska folket blir Sofia Källgren en god ambassadör mellan Kina och Sverige”, säger Dr. Lin Kuang – Director of China National Tourist Office, London (England, Irland & Norden)

För att utvidga Kinas turistväsendes internationellt arrangerar China National Tourist Office ett publikt event i Sverige den 27 och 28 juni på Sergels torg och Grand hotel under temat China Beyond Your Imagination.  

Den 28 juni på Grand Hotel tilldelas Sofia Källgren den ärofyllda titeln Kinas turistambassadör.

För SVT Kulturnyheterna se 3.41 in i programmet, klicka här

För pressbild klicka här
Se Sofia sjunga på kinesiska framför Förbjudna staden klipp från 2008 klicka här

För PR och mer info kontakta Anna Moore, anna@mooretobe.com 

 

 

 

Rockbandet Bohemian Lifestyle släpper singeln "Dance"

Bohemian Lifestyle släppte sitt bejublade debutalbum för två år sedan. Med recensioner som ”One of the strongest album of the year”, Rock Garage Magazine och ”One of the best albums 2015”, Sweden Rock Magazine gör sig bandet redo att släppa sitt uppföljaralbum ”Post Vinage” med release i sommar.

Först ut är singeln ”Dance” som släpps den 22 maj. Så här säger bandet om nya singeln.

- "Vi ville skriva en låt som hade ett okomplicerat budskap. Dance handlar om hypotetiska "Lost generation" som egentligen har ballat ur och beter sig rent av illa. Frasen we can't go on together är ett budskap till världen att det är dags förändring. Och varför inte dance som ett sätt att ändra världen till det bättre?  Uptempo trummor och fuzz gitarr var ett sätt att ge låten attityd, en rebellisk sådan. Dance sätter standarden för hela plattan, det vill säga Post Vintage" 

Som låtskrivare hämtar Bohemian Lifestyle influenser från Rock n roll såsom Black Stone Cherry och blandar in lite poprock vilket gör det kommersiellt och lättlyssnat med starka refränger. Titelspåret "Libertánah" från debutalbumet spelades på radio och fick 150 000 streams på Spotify vilket vittnar om att bandet har hittat sin publik.     

För mer info om Bohemian Lifetsyle se;

Reviews about the debut album - Madame Libertánah

Follow BOHEMIAN LIFESTYLE on Facebook

 

Måsen & Klapp sjunger om papparollen

Duon Måsen & Klapp släpper sin andra singel "Dina vingar" som tar upp papparollens betydelse för att stötta, peppa och uppmärksamma sina barn och om konsten att kunna ge sina döttrar en trygg start i livet. Måsen har två döttrar och Anders Klapp tre så det finns stor erfarenhet att bli inspirerad av.

Måsen & Klapp är en duo som består av Håkan ”Måsen” Persson, sångare och hårdrockstrummis (Skintrade) från Dalarna och Anders Klapp, fotograf och före detta punkgitarrist från Skåne. De filosoferar ständigt på tillvarons mysterier vilket blir stoff till texter och musik.

”Dina vingar” är ursprungligen skriven på engelska till Anders dotter på hennes 18-årsdag. Det var en akustisk version som Måsen och Anders bestämde sig för att bearbeta och arrangera om till en poppigare version med svensk text. Mixad av Stefan Bergström (Skintrade).

För mer info se Måsen & Klapp
För PR kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com 

 

Ricky Tillblad fotograferar tystnaden. Utställning på Gotland från 20 juni.

Ricky Tillblad

Ricky Tillblad

Ricky Tillblad ställer ut fotografiska verk på Clarion Hotel Wisby, en hyllning till natten, tysnaden och Gotland 20 Juni - 15 August 2017

”Jag står mitt i ingenstans i totalt mörker, allt är stilla. Jag fotograferar tystnaden.”

Ricky Tillblad föddes 1967 i Göteborg. Han studerade grafisk form i Lund och har sedan varit verksam som formgivare och musiker. Det känns helt naturligt att hans blick nu riktas mot omvärlden, att fotografi och tolkning av en alternativ verklighet blir ytterligare ett uttryck.

Ricky har alltid varit en nattmänniska, natten har lockat och bjudit in till dans. Om natten öppnar sig nya dimensioner. Vad döljer sig i mörkret? Vad är det för ljud som existerar i tystnaden? Att skapa på natten och tolka dess mystik är som att fånga en fantasi. Hans bilder blottlägger det man annars aldrig ser. Genom att kombinera lager av olika exponeringar så presenterar han en verklighet som annars inte är tillgänglig. Vi får besöka en dröm.

Clarion Hotel Wisby • Strandgatan 6 • 62157 Visby, Sverige

Presskontakt• Anna Moore • anna@mooretobe.com • Tel 070-777 82 62

Lili Öst ger nycklar till att skapa drömliv i nya boken ”SÅ KLART!”

Många drömmer om en förändring men vet inte hur det skall gå till. Inspirationskonsulten Lili Öst delar i sin nya bok med sig av kunskap och redskap för att läsaren på egen hand skall kunna genomföra en förändring och skapa sitt eget drömliv.Självhjälpsboken ” SÅ KLART!– Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team” släpps den 4 april 2017

Lili Öst är en väl anlitad föreläsare och coach och hennes drivkraft är att inspirera och hjälpa människor till önskade resultat. Lili använder sig av sin egen metodik ”SÅ KLART-metoden” som ger klienter revolutionerande insikter om hur deras tankar, känslor och resultat hänger samman med deras liv och på viket sätt de skapa sig sitt drömliv.

”Min vision är att genom mina böcker, föreläsningar och coaching, ge så många som möjligt nya glasögon att se livet genom. Jag vill dela med mig en förståelse för hur vi interagerar med universum och vill sätta SÅ KLART-metoden på kartan som en kraftfull metod att skapa framgång, både på en personlig såväl som yrkesmässig nivå” säger Lili Öst

Lili är artist i grunden men efter att ha gått in i väggen 2002 sadlade hon om och bytte ut artistscenen mot föreläsningsscenen. Via sitt eget tillfriskningsarbete upptäckte hon att det var hennes tanke- och känslomönster som var den största boven. Lili började djupstudera Attraktionslagen som hon intresserat sig för sedan tidigt 80-tal och byggde på med en coachdiploma med NLP inriktning och utbildning inom kommunikologi och psykologi sedan dess har det varit en spikrak resa framåt. 

Bokrelease för SÅ KLART – Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team 

den 4 april kl 18 – 21 på Café & Co Hornsgatan 47. 

För mer information se www.Liliost.se

För intervjuer kontakta Anna Moore anna@mooretobe.com

Titel: SÅ KLART!– Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team

Förlag: Soderpalm Publishing

Utgivningsdatum: 4 april 2017

Reggaeartisten Antonio D släpper singeln ‘Allt E Cool’ genom André Roots Records den 17 mars

'Allt E Cool' är en modern dancehall-låt på svenska med tydliga influenser från Jamaica. Låten är skriven av Antonio D och André Roots och är tillägnad till alla dom som vägrar att tro på din förmåga och som gör allt för att du inte ska lyckas. 

”Vad många hatare inte vet är att den negativa energin som dom sänder ut är lätt att omvandla till tändvätska istället”, säger Antonio D.

Antonio D gjorde succé på den svenska reggaescenen 2014 genom att som första svenska reggaeartist någonsin komma 1:a på P3 Osignat - Topp 10 med sin singel 'Solen Stiger Upp'. Hans efterföljande debut-EP 'Från Karlshamn till Kingston' som är producerad av Dani Prod och som gästas av General Knas och Promoe blev hyllad av media. Gaffa skrev i sin recension:

- ”Här kommer ännu ett tillskott till familjen med Kapten Röd, Svenska Akademien och Kalle Baah. Antonio D är även hemmahållande i Lide Najs och kompositör av en variant på Pantamera. Ord som talangfull och begåvad står skrivet i pannan på grabben. Att General Knas och Promoe gästar känns helt självklart.”

Antonio D blev även nominerad till GAFFA-priset och Manifestgalan och hans singlar har spelats på P4 och P3 Din Gata.

Nu arbetar Antonio D på sin nya EP 'Från Barnsben Till Gravsten' denna gång producerad av Kapten Röd och André Roots.  Till våren turnerar Antonio D med General Knas och han kommer även vara en del av en stor sommarturné som blir officiell i mars.

En video till ”Allt E Cool” släpps i slutet av mars och om videon säger Antonio D:

”Tänk er en klassisk amerikansk hiphop-video. Snygga bilar, feta motorcyklar, mycket cash och coola kläder. Sen tänker ni tvärtom” avslutar Antonio D och ler.

För mer information om klicka här Antonio D

PR kontakta Anette Ståhl anette@enmusamusic.com eller Anna Moore på anna@mooretobe.com

 

Sylvia Vrethammar släpper nytt album den 24 mars

Sylvia Vrethammar sammanför sin passion för brasiliansk musik med jazzmusik på nya albumet ”The Girl From Uddevalla” . Albumet är en personlig hyllning till Brasilien och all dess musik där Sylvias visar upp hela sitt omfång som sångerska, tolkare och textförfattare. 

Sylvia Vrethammar är en internationellt framgångsrik artist. Med sina snart fem årtionden på scener runt om i världen och med en imponerande repertoar bestående av jazz, brasiliansk musik till modern pop genomför hon ytterligare en dröm då hon sammanför sin stora passion för brasiliansk musik med jazzmusik på nya albumet ”The Girl From Uddevalla”.

”Albumet är en gåva från min man Alex Gietz som också är min producent och jag känner en sådan enorm lycka över att få uppleva en ny brasiliansk produktion. Det har gått tillräckligt många år sedan sist för att nu känna den riktiga aptiten igen!”, säger Sylvia.

På albumet finns singeln ”The World Is Calling”, en rock samba med jazziga undertoner som släpptes hösten 2016 och beskriver tillståndet i världen där Sylvia med lätt ironi formulerar en önskan om att kalla Einstein tillbaka, vars genialitet skulle kunna lösa världens smärta. Singeln nådde stor framgång på landsortradio och toppade Svenska Närradiolistan (SNL) 8 veckor i sträck.

Ytterligare en låt värd att lyfta fram är Sylvias tolkning av hitlåten "The Girl from Ipanema". Just denna låt kom att påverka Sylvia som ung och har funnits med i Sylvias repertoar under alla hennes år som artist. "The Girl from Ipanema" fanns på riktigt, hennes namn var Helo Pinheiro och föddes några dagar innan Sylvia Vrethammar.

”Under hela min karriär har jag sjungit ”The Girl from Ipanema” och det kändes därför som ett måste att nu äntligen få spela in min version av denna klassiker”, säger Sylvia.

 "Tillsammans med mina musiker utvecklades en sorts förtrolighet under inspelningen med ett resultat som rör mitt brasilianska hjärta. Vi har valt kompositioner från bl.a. Antonio Carlos Jobim, Ivan Lins och Vinicius de Moraes. Glädjande är också de fyra kompositionerna av Magnus Lindgren som också står för samtliga arrangemang, spelar som en gud och sjunger med ett härligt sound. Samarbetet med Magnus gör ju det hela extra spännande eftersom även han har hittat stor inspiration i Brasilien”, avslutar Sylvia.

För många är Sylvia Vrethammar både ett begrepp och en kvalitetsstämpel och det finns alltid en stor efterfrågan att få se och lyssna mer till Sylvias musik och hennes unika historier som spänner över snart 50 års artisteri. 

”The Girl From Uddevalla” release den 24 mars, 2017.

Skivbolag CHAOS i Tyskland

För PR kontakta mia@miapromotion.com eller anna@mooretobe.com

För info om Sylvia Vrethammar:

www.sylvia-vrethammar.de

www.facebook.com/sylvia.vrethammar