Roxette’s världshit “The Look” tolkas av rockbandet Age of Days

AOD The Look single art.jpg

Kanadensiska Age of Days släpper singeln ”The Look” med metalsångerskan Heidi Shepherd från Butcher Babies.

Rockbandet Age of Days startade 2005 och har sedan dess släppt tre album varav deras andra album ”Hollywood Ending” prisades på Canadian Radio Music Awards för ”Best new Group (rock)” efter bandets radioetta ”Afflicted”. Age of Days har turnerat med giganter som Papa Roach, Disturbed, Buckcherry och Halestorm för att nämna några.

Nu är de tillbaka med en modern rocktappning på Roxettes världshit ”The Look” som är den första singeln från kommande albumet. Singeln är samproducerad av Brian Howes and Jason ”JVP” Van Peoderooyen, som tidigare jobbat med Airbourne, Skillet och Hinder.

“We started talking about doing this song after our tour with Disturbed and Saint Asonia, we’ve always been a fan of Swedish music, I grew up listening to my parents ABBA records and always been a fan of great songwriters. I think Sweden has some of the best in the world, including Per Gessle, of course. I remember when Roxette's "Look Sharp" came out I almost wore out the CD. So, for our version to be heard in Sweden is a massive honor and very exciting”, säger vokalisten Tim Morrison.

Det enda som saknades var en kvinnlig vokalist för att täcka Marie Fredrikssons delar i låten, där Heidi Shepherd från Butcher Babies blev ett självklart val.

“We just knew we needed the right female vocals for it to really work. Heidi nailed it.” tillägger bassisten Matt McLaughlin.

Age of Days är just nu i Kanada och förbereder det obetitlade albumet som ska släppas senare i år.  Bandet har även planer på en kommande turné i Europa där Sverige finns med på listan.

”The Look” släpptes den 7 Juni.

Länk till singeln klicka här

Länk till lyricvideon klicka här

Mer info om Age of Days se http://ageofdays.com/

För PR kontakt Tobias Grönlund på Moore To Be, tobias@mooretobe.com

Thomas Gylling en jubilar utöver det vanliga

Thomas helbild.png

Sveriges medielandskap har fått en varmare ljudbild. Musikstilar som latin, afrobeat och reggae har blivit en del av mainstream musiken. Så har det inte alltid varit. En av anledningarna är Thomas Gylling som redan för 40, 30 och 20 år sedan bidrog med att föra in musik från andra länder i radio och TV via Tropicopop och Mosquito.

Thomas Gylling är DJ och TV producent och kanske mest känd som programledare för SVTs Mosquito och Tropicopop. Som inspiratör och debattör har Thomas via radio, TV och egna kanaler spridit pop och rytmer från andra länder och bidragit till en ny färgskala i media och öppnat upp för ett nytt musikutbud i svensk media.

Jag har under alla år försökt bredda kultur och nöjesutbudet i Sverige och mitt sätt att göra skillnad att förena människor med musik. Nu när sommaren drar in i Sverige hörs låtar som ”Despacito” och ”Helt seriöst ” överallt. På stranden, i butikerna och på nattklubbarna spelas latin, Afrobeat, Reggae, Soca och jag känner att allt jag kämpat för under mina år har blivit verklighet. Fantastiskt år att fira 40 30 20 ” säger Thomas Gylling

Det är 40 år sedan Thomas första radioprogram sändes i P3, 30 år sedan TV serien Tropicopop för alltid förändrande svensk televisions grafik, humor och utblick och 20 år sedan konceptet Mosquito såg dagens ljus. Mosquito var från början ett antal TV säsonger med video, animationer och musik i SVT. Nu är det ett känt begrepp i Stockholms nöjes och kulturvärld och ett övergripande namn på klubbar, gatufester, podcast, Youtube-kanal och inte minst Sveriges största nationaldagsfirande den 6 juni där syfte är alla skall känna att svenska flaggan tillhör dem.

Det som från början var en ung nyfikenhet på världens musik och rytmer är numera ett självklart ställningstagande för ett tolerant Sverige, en antirasistisk hållning och ett återkommande värdskap för event, klubbar och konserter där alla är välkomna oavsett bakgrund, ålder eller sexuell läggning.

Thomas Gyllings sätt att göra skillnad är att förena människor och kulturer med musik. Hans engagemang har bidragit till ett mer internationellt samhälle. I en unik rad av spelningar firar Thomas detta jubileumsår med vänner och publik.

Nationaldagen onsdagen 6 juni vid Smeduddsbadet på Kungsholmen tillsammans med en publik på ca 10,000 personer, Stor Dagsfest på Trädgården lördag 9 juni, DJ kväll på Södra Teatern Lördag 7 juli, EuroPride Parade 2018 med plats för 4000 på gatan, Familjefest i Kungsträdgården och ”Blockparty” på Nytorget senare i sommar.

För pressbild Klicka Här

För mer info se www.thomasgylling.com

För PR kontakta Anna Moore anna@mooretobe.com eller Tobias Grönlund tobias@mooretobe.com

EARON & Malo släpper singeln Nothing Short Of Love

Nothing Short Of Love - cover art large.jpg

Med över 50 miljoner streams på Spotify och Youtube går artisterna EARON och Malo ihop och släpper singeln “Nothing Short of Love” med release 11 Maj.

Artisterna träffades första gången på det gemensamma skivbolaget Capitol Music Group i Stockholm och har nu valt att gå indie tillsammans.

Malo gjorde raket-debut med en version av Toto's “Africa” som släpptes genom Capitol och blev en superhit, upp tills nu har den samlat ihop totalt över 40 miljoner streams på olika plattformar.

EARON har signat upp den svenska artisten och YouTube-stjärnan Ben Mitkus tillsammans med sin kollega, innan de tog honom till Capitol och där har han idag över 10 miljoner streams. Ben's första singel ”Kills Me” sålde guld efter bara några månader och är på god väg mot platina senare i år.

“Nothing Short of Love” handlar om att inte våga öppna upp sig för varandra i en relation när en part försöker ge något mer än bara fysisk kontakt.

“Det verkar vara så otroligt vanligt att inte våga mötas på riktigt, på djupet, det blir för nära och för läskigt. Jag tror det är speciellt vanligt i vår generation. I öppningsraden så sjunger jag …you gave me true love and I threw up” säger EARON .

Framöver väntar fler singlar och spelningar till sommaren för både EARON och Malo.

"Nothing Short Of Love" release 11 Maj

För PR kontakta Tobias Grönlund på tobias@mooretobe.com

För singeln klicka här

Mer info se nedan:

Malo: Spotify, Instagram, Facebook

EARON: YouTube, Spotify, Twitter, Instagram, Facebook

Öppen föreläsning om sociala medier 17 Maj

facebook scenen ar din.jpg

Öppen föreläsning om PR, Marknadsföring med fokus på sociala medier för artister.

Vi lever i en tid då allt går snabbt och det är lätt att tappa bort sig själv, fokus på hållbarhet är viktigare än någonsin. Sociala medier är en stor del av artisters sätt att marknadsföra sig. Men hur når man ut? Hur får man fler följare? Finns det en baksida med sociala medier? Hur mår man av sociala medier?

Den 17 maj kl. 18.00 på Pop House så kommer PR & Artistcoachen Anna Moore dela med sig av enkla tips på hur du kan nå ut via mediabruset på ett hållbart sätt.

Anna har med sig tre artister som delar med sig av sin resa och om hur de hanterar sociala mediers fram och baksida. Samtalet kommer spelas in för en kommande podcast som släpps till hösten.

Under 25 år i musikbranschen har hon arbetat med hundratals artister med att nå igenom mediabruset. Hon har byggt stjärnor samt hanterat framgångens baksidor med personlig coachning. Idag bygger hon inte bara varumärken som ska nå igenom mediebruset utan fokus ligger även på hållbarhet.

Välkomna, Scenen är din!

Tid: 18:00 – 20:00

Plats: Pop House Stockholm, Djurgårdsvägen 68, 115 21 Stockholm

Entré: Gratis

Singer-songwritern och fd Färjestads- och AIK-målvakten Chris Lindberg tillbaka med ny musik

Chris fotograf Peter Englund.jpg

”Nothing Ever Will” är första singeln från countryartisten Chris Lindbergs kommande andra album ”Real” som följer upp debutalbumet ”Better Live In The Moment" från 2016. Låten är skriven tillsammans med den Nashville-baserade låtskrivaren Dan Tyler. Resultatet är en varm country-inspirerad poplåt som bygger på den lyckliga känslan när man faller för någon.

 "Nothing Ever Will” är en kärlekslåt som handlar om hur kärleken kan sudda ut alla problem man har i livet”, berättar Chris och fortsätter. "Melodin kom till mig när jag satt hemma med gitarren en dag. Sedan skickade jag den till Dan i Nashville som skrev texten. Tanken var att låten och soundet på plattan skulle andas en modern Van Morrison, då jag alltid har varit en fan av just den musiken. Jag ville helt enkelt att albumet skulle kännas som en hyllning till den musik jag själv lyssnar på".

Tillsammans med singeln släpper Chris även en musikvideo som speglar budskapet i låten.

"När vi gjorde musikvideon ville vi göra den enkel och avslappnad. Vi ville ha en miljö som liknades ett sent 50- och tidigt 60-tal som möter ett modernt samhälle. Videon speglar att kärlek finns mellan alla överallt; oavsett ålder, bakgrund eller sexuell läggning. Så vi ville göra en positiv och upplyftande video som speglade just det".

Chris Lindberg har två passioner i livet, musiken och hockey. Chris spelade som hockeymålvakt i Färjestad och AIK. Innan det var han som 18-åring även målvakt för juniorlandslaget. En skada vid 26-års ålder tvingade Chris att lämna hockeyrinken och istället fokusera på sin andra passion, musiken. Han flyttade till Nashville för att satsa på sin musikkarriär. Där jobbade Chris stenhårt med att spela live på bland annat Bluebird Café samt skrev låtar till sig själv och andra artister.  Efter singlarna ”My ship is coming in”, ”Ain't the last goodbye” och ”Pensacola” släppte Chris debutalbumet ”Better Live In The Moment” 2016 som producerats av Lonnie Wilson och gavs ut av Warner Music.

”Nothing Ever Will” release 20 April, distribution Warner Music

Lyssna på singeln ”Nothing Ever Will” här

Se videon här

För mer info se Chris Lindberg  

Julia Viktoria släpper singeln Paralyzed

FotografMikaelBergling.jpg

I snabb takt släpper den 16 åriga artisten och låtskrivaren Julia Viktoria ny musik. Nu är det dags för hennes femte singel ”Paralyzed”, en uptempo låt där texten tar upp hennes personliga resa om utanförskap. Singelrelease den 20 april.

Det som driver Julia Viktoria att skriva och släppa ny musik trots sin unga ålder är drivkraften att skildra det hon upplever och sätta ord på hennes upplevelser och det hon tycker är viktigt. Hon skriver texterna med fokus på att hjälpa andra ungdomar att stå upp för sig själva.

"Paralyzed skrev jag när jag bestämde mig för att jag skulle sluta vara som alla andra och vara mig själv istället. Jag bestämde mig för att sluta känna mig utanför och leva mitt liv som den jag är istället. Jag ville ha låten i upptempo för att visa att den här processen inte behöver vara sorglig utan den kan vara något positivt också. Man ska kunna dansa till låten och samtidigt förstå att man duger precis som man är”, säger Julia Viktoria

Julia Viktorias förra singel ”Make it Together” med release den 19 januari fick ett varmt mottagande av såväl media och lyssnare, idag har singeln över 76 000 streams på Spotify.

”Paralyzed” release 20 April, distribution Artery

För singeln Paralyzed lyssna här

För mer info om se  Julia Viktoria 

 

 

Soulartisten Tomas Kaya berör med debutsingeln ”Fragile Heart”

Tomas Kaya - Omslag Fragile Heart_13.jpg

Tomas Kaya är en debuterande artist och låtskrivare inom svensksoul. Den 6 april släpps hans debutsingel “Fragile Heart”.

Med oförglömlig röst rivstartade Tomas Kaya sin karriär i TV4’s underhållningsprogram Idol 2017. Han blev nationellt uppmärksammad efter att ha tagit Idoljuryn och tittarna med storm. Anders Bagge blev lyrisk av Tomas sång och med ett solklart ja gick Tomas vidare till slutaudition. Med sitt unika uttryck och sin personliga historia berör Tomas lyssnaren på djupet.

Tomas är uppvuxen i Södertälje i en dysfunktionell familj kantad av alkoholmissbruk. Som 17-åring rymde han hemifrån och bodde i olika familjer. Under denna period fick han en stark tro på Gud och musiken bar honom igenom det svåra. Tomas fick en nyfunnen kärlek till sina föräldrar och återvände hem igen. Det tog inte lång tid förrän han hittade sin väg in i musiken.

Debutsingel ”Fragile Heart” handlar om att vi alla har ett skört hjärta som vi bygger upp murar runt för att skydda och om modet att lägga maskerna åt sidan och visa vårt rätta jag även om det gör oss sårbara.

”Syftet med låten är att skapa ett öppet samtal kring socialt mindre accepterade känslor som otillräcklighet, rädsla, skam och tillit”, säger Tomas

Artister som inspirerat Tomas Kaya genom åren är Bruno Mars, Sam Smith, Jessie J och andra gospelvokalister. Med sin egen musik vill han balansera soulgengren med sina gospelrötter.

“Fragile Heart” release den 6 April. 

För intervjuer kontakta Anna på Moore To Be anna@mooretobe.com 

 

 

Workshop i mediaträning och framställning

Diös logo.png

Moore To Be hjälper fler och fler företag att nå ut med sitt budskap med hjälp av presentationsteknik, framställning, retorik och mediaträning. Uppdragen varierar,  allt från att stärka ditt personliga varumärke inför medverkan i Almedalsveckan till möten med media och större framträdanden på businessarenor.

 "Tack för hjälpen! Mycket nyttigt att filma och se sig själv för att utvecklas"

"Tusen tack för en toppendag, ser fram emot fler tillfällen"

För mer info, kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com eller 0707778262.

 

Snabba resultat med workshop i framställning

Cinnober_logo_red_RGB_®.png

Moore To Be hjälper allt fler företag att nå ut med sitt budskap med hjälp av presentationsteknik, framställning, retorik och mediaträning. Med Annas workshop Konsten att nå ut med ditt budskap får deltagarna även prova på att utföra sin presentation framför kameran, ett uppskatt inslag som ger snabba resultat.  

"Stort tack för hjälpen Anna! Att få koll på mitt kroppsspråk var otroligt värdefullt" 

"Tusen tack för idag! Väldigt värdefulla tips och råd. Nu ska jag hem och öva hela kvällen! Känner mig så pepp!" 

För mer info kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com eller 0707778262

 

 

Singelaktuella rockakten Kerbera förband till Falling In Reverse

CIRCUS OMSLAG.jpg

Det visuella alternativa rockbandet Kerbera släpper nya singeln ”Circus” skriven av Charlie Mason, Christian Rabb, Kristoffer Sjökvist och Jonas Nilsson den 26 januari 2018.

Singeln är en poprockig låt i en inbjudande cirkus-anda som speglar bandets ”moderna freakshow”, så här säger en av låtskrivarna Charlie Mason (främst känd för att ha skrivit Conchita Wurst´s vinnarlåt ”Rise Like a Phoenix” som tävlade i Eurovision Song Contest) om låten:

”Circus pulls back the curtain on a waking nightmare, the insanity that is the simple act of trying to get by in this world. It strips away the illusion that things aren't as terrifying as they seem, challenging the listener to confront reality in all its ugliness."

Kerbera kommer även vara förband för det amerikanska bandet ”Falling In Reverse” i Moskva den 3 februari och Sankt Petersburg 4 februari och innan dess premiärspela singeln live i Essen, Tyskland för en show den 27 januari.

Kerbera är en visuell alternativ rockakt baserad i Stockholm. Bandet blandar ett ambient sound med progressiv underton och catchiga melodier. Med sin androgyna, nästan könlösa touch tar sig bandet an frågor som drog/alkoholkonsumtion, matcho-ideal, psykisk ohälsa och religion — inte genom att predika utan snarare porträttera. Med ett starkt koncept och dedikerad fanbase så infekterar de världen en dag i taget med sin ”moderna freakshow”.

“Tänker man freakshow så är det rent utseendemässigt. Vi representerar en freakshow som finns på insidan. Förr ville man gå och se på freakshow för att förundras och samtidigt själv känna sig normal. Få håna andra för deras fysiska attribut. Mätta den där osäkerheten som folk bar omkring på.  Vår moderna freakshow riktar istället en spegel mot publiken och utmanar dem att konfrontera sig själva”, säger sångaren Seike Clowniac

Kerbera startade år 2013 och har idag över 5 miljoner visningar på Youtube. Bortsett från Sverige så har de spelat i USA, Tyskland och en full turné i Japan. De har tidigare släppt sex singlar, en ep och deras debutalbum "People Like You" släpptes i april 2016.

Tryck här för att lyssna på singeln ”Circus”

För mer info om Kerbera se följande länkar Youtube, Facebook, Instagram

 För PR kontakta Tobias tobias@mooretobe.com