Live In Color vill ge färg till vår planet med debutsingeln

Omslag TWIC .jpg

The World Is Calling är pop/rockbandet Live In Color’s debutsingel vars syfte är att skapa medvetenhet om att vår sköra planet bör tas hand om. Singeln släpps den 7 december.

”The World Is Calling” är en tribute till den här planeten som ger oss så mycket och vi bör känna en stor tacksamhet att få vistas här. Låten är också en påminnelse om att vi bör ta hand om den och ge tillbaka. Vi har jobbat hårt med att utveckla vårt sound i den riktningen vi velat, så det känns motiverande att nu få ut musiken till folk” säger sångaren Jesper Lindberg

Live In Color består av bröderna Jesper, Anton och Linus Lindberg, barndomsvännen Tim Thirén från Jönköping samt kusinen Viktor Sjöberg från Stockholm. Bandet skapades 2012 under namnet ”Australian Sunrise” och deltog 2017 i P3: Osignat med låten ”Kiss Me”, som utsågs till den tredje mest framgångsrika låten i tävlingen.

“The World Is Calling” blir bandets första singel och kommer att finnas på kommande debutalbumet ”One World” som släpps i februari 2019. Låten är producerat av Ronny Milianowicz som tidigare jobbat åt bla Hammerfall och Fergie Frederiksen från Toto.

Med bandets catchiga trum- och baskomp, ambienta gitarrer och existentiella texter, som för tankarna till Coldplay och The Script valde killarna att byta namn till något som både låter och representerar färg till världen vi lever i idag. I samband med nya singeln valde därför bandet att byta namn till Live in Color.

”Anledningen till namnbytet var främst för att vi kände att Australian Sunrise inte längre representerade oss som band, vi ville ha ett namn som kopplar ihop oss med vad vi vill förmedla med vår musik, alltså glädje, kärlek, drömmar och allas lika värde. Ihop med soundet vi arbetat fram så faller dessa ord i linje med vad vi vill förmedla” avslutar trummisen Tim

Jesper Lindberg - lead sång & gitarr
Anton Lindberg - gitarr & sång
Linus Lindberg - bas & sång
Viktor Sjöberg - percussion & sång
Tim Thirén - trummor & sång

Singel och musikvideo till "The World Is Calling" släpps 7 december

Lyssna på singeln här

Se musikvideon här

För mer info om Live In Color se följande länkar: FacebookInstagramHemsida

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

Malin Jonsson släpper julsingel tillägnad de ensamma

MJonsson_Tilldevilsna.jpg

Efter ett treårigt uppehåll från musiken släpper dalkullan Malin Jonsson julsingeln och musikvideon ”Till de Vilsna”. Låten dedikeras de ensamma under julen och intäkterna för låten går oavkortat till Stadsmissionen i Sverige och Bymisjonen i Norge. Singeln släpps den 23 november och musikvideon 30 november.
 
”Till de Vilsna” är en melodiös poplåt med folkviseton. Låten är en tankeväckare och en påminnelse om hur viktigt det är att dela med sig och vara tacksamma över det man har. 
 
Intäkterna för singeln går oavkortat går till Stadsmissionen i Sverige och Bymisjonen i Norge och en separat insamling sker på sociala medier, allt tillägnat de ensamma under julen.  Den 5 december ger Malin en julkonsert i Trysil Kyrka och dagen innan julafton deltar Malin på Bymisjonen i Oslo och delar ut mat till de behövande.
 
Jag har länge tänkt släppa musik under jultider, vilket jag aldrig gjort och har heller inte gjort en julkonsert. Varje jul under många år har jag haft dåligt samvete för dem som inte har någon att dela julen med och som bara vill att julen ska vara över, de som inte har vänner, någonstans att bo, och inte ens mat. Men jag har aldrig gjort något aktivt åt det förrän nu…” säger Malin Jonsson
 
2015 nominerades Malin till "Årets artist" på Dalecarlia Music Awards och vann P4:s Musiktävling "Svensktoppen Nästa" i Dalarna med låten "Jag är äkta”. Efter det tog det stopp och en tre år lång paus från musiken väntade, hon hade inte längre svaret på varför hon skulle fortsätta sitt musicerande.
 
Efter en tung period är jag nu på banan igen. Jag kom på svaret för några månader sedan: Jag behöver musiken för att överleva i allt vad annars livet innebär med familjeliv, jobb och alla måsten. Att få vara kreativ och produktiv är en stor del av mig och som bringar mig enorm energi och gör att jag mår bra.” – fortsätter Malin
 
2003 släppte Malin sin debutsingel och har sedan dess hunnit släppa tre album. Malin bor och verkar i både Dalarna och Trysil, Norge. Hennes låtar har spelats på radio i norden och har utmanat på Svensktoppen fem gånger. Hon har turnerat runt om i Sverige, gjort konserter med Björn Skifs och sjunger bland annat duett med Mikael Rickfors på ett av hennes album.

Singeln "Till de Vilsna" släpps 23 november genom Sonya Records, i samarbete med Dalapop.

Klicka här för singeln

För mer info om Malin Jonsson se följande länkar Hemsida, Facebook, Instagram

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

Kerbera signar med amerikanskt management och släpper ny singel

Home Is Where I Don't Belong cover art.jpg

Just nu händer det mycket för den visuella rockakten Kerbera, de har precis signat med CB Entertainment från Cleveland, Ohio. Den 5 oktober släpps singel och musikvideo till låten "Home Is Where I Don't Belong" och i slutet av oktober åker bandet på turné till UK med en uppföljande press-turné i USA.

"Vi har länge letat efter en samarbetspartner för Kerbera i USA som har rätt fokus och målsättning och det känner vi att CB Entertainment har." säger sångaren Seike.

”Home Is Where I Don’t Belong” är bandets nionde singel och är skriven av Seike Clowniac, Zave Demonte, David Strääf och Alice Muud.

"Låten handlar om känslan när man blir utesluten från något som man själv har varit en stor del av. Att man skapar något, bygger upp det och sedan blir man bestulen på det.
I videon ville vi gestalta låtens känsla utan att bli för konkreta, handling är mörk men vi har valt att göra det på ett humoristiskt sätt. Huvudrollen går från att vara bekväm till att ofrivilligt hamna i situationer som han inte är beredd på eller kan hantera för att sedan vända dessa och ta kommando. Det är hur jag själv valde att hantera min egna situation som den här låten och videon är inspirerad av”
säger Seike

Kerbera startade 2013 och har sen dess turnerat runt om i världen och har bland annat varit förband åt Falling In Reverse under februari i år och kort därefter en välgörenhetsturné i Thailand. Bandet har tidigare släppt åtta singlar, en EP och deras debutalbum "People Like You" släpptes i april 2016.

Singel och musikvideo till "Home Is Where I Don't Belong" släpps 5 oktober genom INgrooves Music Group

Klicka här för singeln och se musikvideon här

För mer info om Kerbera se följande länkar Youtube, Facebook, Instagram

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

Debutalbumet ”är vi underhållna nu?” från Broder Henrik Rapp speglar samhället ur hans egna ögon

Henrik_rapp_albumomslag_FA_25x25cm_300dpi.JPG

Artisten Broder Henrik Rapp 26 år från Falun, nu boende på Södermalm i Stockholm har ett förflutet i flertalet band och har även agerat producent och låtskrivare till andra artister. Ett misslyckat projekt på engelska blev starten till BHR ’s debut på svenska. Albumet ”är vi underhållna nu?” beskriver ett kallt och hårt Sverige från en ung mans perspektiv med en stor dos ironi.

Musiken kan beskrivas som pop/rock med en stor tyngd på texterna och Henriks karaktäristiska röst, några som inspirerat Henriks musikskapande är Father John Misty, Bob Dylan och Kurt Cobain.

”Det är inte svårt att vara låtskrivare i denna tid. Det sorgliga är bara att mina låtar handlar om samma värld som Bob Dylans låtar gjorde för 50 år sedan. Om minoriteter, klassförakt, luftslottsgeneraler och kärlek” säger Henrik.

Arbetet till debutalbumet började för ett år sedan då han släppte en EP på engelska med sin tidigare konstellation, men det kändes genast fel och projektet upplöstes.

”Jag lyckades inte få fram det jag ville säga på grund av min haltande engelska. Så efter en enda spelning la jag projektet på hyllan och började direkt skriva nya låtar, fast den här gången, på svenska. När jag skriver på svenska känner jag att jag kan nå ut med det jag vill säga på ett mycket mer effektivt sätt. Nu, ett år senare, är skivan klar.” säger Henrik.

”är vi underhållna nu?” med release 14 september

Lyssna på albumet här

Första singeln ”Svarta Hem” släpptes tidigare i augusti.

För mer info om Broder Henrik Rapp se Facebook, Instagram, Spotify

Live datum:

26 September Pet Sounds Bar, Stockholm

19 Oktober House Of Blues, Borlänge

20 Oktober Pitchers, Falun

26 Oktober Southside Cavern, Stockholm

PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

En kall, hård omvärld porträtteras i ”Svarta Hem” från debutartisten Broder Henrik Rapp

Broder Henrik Rapp - Svarta Hem omslag.jpg

Artisten Broder Henrik Rapp släpper debutsingeln ”Svarta Hem” 10 augusti inför det kommande albumet ”är vi underhållna nu?” som släpps 14 september

26 åriga artisten Broder Henrik Rapp från Falun (nu bosatt på Södermalm i Stockholm) har ett förflutet i flertalet band/trubadurer men har också producerat och skrivit låtar för andra artister genom åren, bland annat albumet ”Övergångsrit” med Niklas Rapp.

Resan till denna singel och det kommande albumet började för ett år sedan då han släppte en EP på engelska med sin tidigare konstellation, men det kändes genast fel och projektet upplöstes.

”Jag lyckades inte få fram det jag ville säga på grund av min haltande engelska. Så efter en enda spelning la jag projektet på hyllan och började direkt skriva nya låtar, fast den här gången, på svenska. När jag skriver på svenska känner jag att jag kan nå ut med det jag vill säga på ett mycket mer effektivt sätt. Nu, ett år senare, är skivan klar.” säger Henrik.

”Svarta Hem” som är Broder Henrik Rapps första singel från albumet ”är vi underhållna nu?” är en tydlig kärleksförklaring till hans flickvän, med en målande beskrivning av en kall, hård omvärld.

”Den handlar om att nästan förstå, att nästan räcka till, att nästan inte orka och om att fullkomligt lägga sig platt för en annan person. ” säger Henrik.

Musiken kan beskrivas som pop/rock med en stor tyngd på texterna och Henriks karaktäristiska röst, några som inspirerat Henriks musikskapande är Father John Misty, Bob Dylan och Kurt Cobain.

Singeln ”Svarta Hem” har release 10 augusti och albumet ”är vi underhållna nu?” med release 14 september

Lyssna på singeln här

För mer info om Broder Henrik Rapp se Facebook

PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com 

Soulartisten Tomas Kaya släpper nya singeln "Do You Feel What I Feel" den 27 Juli

Kaya singelomslag.jpg

Tomas Kaya fortsätter förmedla sina känslor via soulmusiken, nu med singeln ”Do You Feel What I Feel” som handlar om den obesvarade kärleken och ovisshetens smärta. Debutsingeln ”Fragile Heart” som släpptes i våras handlade om att våga visa vårt rätta jag och har legat på P4´s spellista i över tolv veckor. 

“Jag skrev låten när jag var kär i en tjej. Jag undrade om hon kände likadant och hur nervöst det var att invänta respons tillbaka från henne. I min fantasi var vi redan ihop men i verkligheten stod vår relation och hängde. Sen har jag alltid velat göra en skön sommarlåt som är lättlyssnad och enkel att relatera till. Alla har vi ju varit kära!” säger Tomas Kaya

Tomas rivstartade sin karriär via Tv4’s underhållningsprogram Idol 2017 där svenska folket fick höra hans röst och bli bekanta med hans historia. Tomas är uppvuxen i Södertälje utanför Stockholm i en dysfunktionell familj kantad av alkoholmissbruk, men där han fann en stark tro på Gud som bar honom igenom det svåra. Det tog inte lång tid förrän han hittade sin väg in i musiken och nyfunnen kärlek till sina föräldrar. 

Den 25 augusti medverkar Tomas Kaya på Södertäljefestivalen tillsammans med GET UP Soul Choir, då som förband för Linda Pira och Lisa Ajax, en EP är även på intåg och beräknas släppas till hösten. 

“Do You Feel What I Feel” release den 27 juli

Lyssna på singeln här

Mer info om Tomas Kaya se www.tomaskaya.com 

PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com 

Roxette’s världshit “The Look” tolkas av rockbandet Age of Days

AOD The Look single art.jpg

Kanadensiska Age of Days släpper singeln ”The Look” med metalsångerskan Heidi Shepherd från Butcher Babies.

Rockbandet Age of Days startade 2005 och har sedan dess släppt tre album varav deras andra album ”Hollywood Ending” prisades på Canadian Radio Music Awards för ”Best new Group (rock)” efter bandets radioetta ”Afflicted”. Age of Days har turnerat med giganter som Papa Roach, Disturbed, Buckcherry och Halestorm för att nämna några.

Nu är de tillbaka med en modern rocktappning på Roxettes världshit ”The Look” som är den första singeln från kommande albumet. Singeln är samproducerad av Brian Howes and Jason ”JVP” Van Peoderooyen, som tidigare jobbat med Airbourne, Skillet och Hinder.

“We started talking about doing this song after our tour with Disturbed and Saint Asonia, we’ve always been a fan of Swedish music, I grew up listening to my parents ABBA records and always been a fan of great songwriters. I think Sweden has some of the best in the world, including Per Gessle, of course. I remember when Roxette's "Look Sharp" came out I almost wore out the CD. So, for our version to be heard in Sweden is a massive honor and very exciting”, säger vokalisten Tim Morrison.

Det enda som saknades var en kvinnlig vokalist för att täcka Marie Fredrikssons delar i låten, där Heidi Shepherd från Butcher Babies blev ett självklart val.

“We just knew we needed the right female vocals for it to really work. Heidi nailed it.” tillägger bassisten Matt McLaughlin.

Age of Days är just nu i Kanada och förbereder det obetitlade albumet som ska släppas senare i år.  Bandet har även planer på en kommande turné i Europa där Sverige finns med på listan.

”The Look” släpptes den 7 Juni.

Länk till singeln klicka här

Länk till lyricvideon klicka här

Mer info om Age of Days se http://ageofdays.com/

För PR kontakt Tobias Grönlund på Moore To Be, tobias@mooretobe.com

Thomas Gylling en jubilar utöver det vanliga

Thomas helbild.png

Sveriges medielandskap har fått en varmare ljudbild. Musikstilar som latin, afrobeat och reggae har blivit en del av mainstream musiken. Så har det inte alltid varit. En av anledningarna är Thomas Gylling som redan för 40, 30 och 20 år sedan bidrog med att föra in musik från andra länder i radio och TV via Tropicopop och Mosquito.

Thomas Gylling är DJ och TV producent och kanske mest känd som programledare för SVTs Mosquito och Tropicopop. Som inspiratör och debattör har Thomas via radio, TV och egna kanaler spridit pop och rytmer från andra länder och bidragit till en ny färgskala i media och öppnat upp för ett nytt musikutbud i svensk media.

Jag har under alla år försökt bredda kultur och nöjesutbudet i Sverige och mitt sätt att göra skillnad att förena människor med musik. Nu när sommaren drar in i Sverige hörs låtar som ”Despacito” och ”Helt seriöst ” överallt. På stranden, i butikerna och på nattklubbarna spelas latin, Afrobeat, Reggae, Soca och jag känner att allt jag kämpat för under mina år har blivit verklighet. Fantastiskt år att fira 40 30 20 ” säger Thomas Gylling

Det är 40 år sedan Thomas första radioprogram sändes i P3, 30 år sedan TV serien Tropicopop för alltid förändrande svensk televisions grafik, humor och utblick och 20 år sedan konceptet Mosquito såg dagens ljus. Mosquito var från början ett antal TV säsonger med video, animationer och musik i SVT. Nu är det ett känt begrepp i Stockholms nöjes och kulturvärld och ett övergripande namn på klubbar, gatufester, podcast, Youtube-kanal och inte minst Sveriges största nationaldagsfirande den 6 juni där syfte är alla skall känna att svenska flaggan tillhör dem.

Det som från början var en ung nyfikenhet på världens musik och rytmer är numera ett självklart ställningstagande för ett tolerant Sverige, en antirasistisk hållning och ett återkommande värdskap för event, klubbar och konserter där alla är välkomna oavsett bakgrund, ålder eller sexuell läggning.

Thomas Gyllings sätt att göra skillnad är att förena människor och kulturer med musik. Hans engagemang har bidragit till ett mer internationellt samhälle. I en unik rad av spelningar firar Thomas detta jubileumsår med vänner och publik.

Nationaldagen onsdagen 6 juni vid Smeduddsbadet på Kungsholmen tillsammans med en publik på ca 10,000 personer, Stor Dagsfest på Trädgården lördag 9 juni, DJ kväll på Södra Teatern Lördag 7 juli, EuroPride Parade 2018 med plats för 4000 på gatan, Familjefest i Kungsträdgården och ”Blockparty” på Nytorget senare i sommar.

För pressbild Klicka Här

För mer info se www.thomasgylling.com

För PR kontakta Anna Moore anna@mooretobe.com eller Tobias Grönlund tobias@mooretobe.com

EARON & Malo släpper singeln Nothing Short Of Love

Nothing Short Of Love - cover art large.jpg

Med över 50 miljoner streams på Spotify och Youtube går artisterna EARON och Malo ihop och släpper singeln “Nothing Short of Love” med release 11 Maj.

Artisterna träffades första gången på det gemensamma skivbolaget Capitol Music Group i Stockholm och har nu valt att gå indie tillsammans.

Malo gjorde raket-debut med en version av Toto's “Africa” som släpptes genom Capitol och blev en superhit, upp tills nu har den samlat ihop totalt över 40 miljoner streams på olika plattformar.

EARON har signat upp den svenska artisten och YouTube-stjärnan Ben Mitkus tillsammans med sin kollega, innan de tog honom till Capitol och där har han idag över 10 miljoner streams. Ben's första singel ”Kills Me” sålde guld efter bara några månader och är på god väg mot platina senare i år.

“Nothing Short of Love” handlar om att inte våga öppna upp sig för varandra i en relation när en part försöker ge något mer än bara fysisk kontakt.

“Det verkar vara så otroligt vanligt att inte våga mötas på riktigt, på djupet, det blir för nära och för läskigt. Jag tror det är speciellt vanligt i vår generation. I öppningsraden så sjunger jag …you gave me true love and I threw up” säger EARON .

Framöver väntar fler singlar och spelningar till sommaren för både EARON och Malo.

"Nothing Short Of Love" release 11 Maj

För PR kontakta Tobias Grönlund på tobias@mooretobe.com

För singeln klicka här

Mer info se nedan:

Malo: Spotify, Instagram, Facebook

EARON: YouTube, Spotify, Twitter, Instagram, Facebook

Öppen föreläsning om sociala medier 17 Maj

facebook scenen ar din.jpg

Öppen föreläsning om PR, Marknadsföring med fokus på sociala medier för artister.

Vi lever i en tid då allt går snabbt och det är lätt att tappa bort sig själv, fokus på hållbarhet är viktigare än någonsin. Sociala medier är en stor del av artisters sätt att marknadsföra sig. Men hur når man ut? Hur får man fler följare? Finns det en baksida med sociala medier? Hur mår man av sociala medier?

Den 17 maj kl. 18.00 på Pop House så kommer PR & Artistcoachen Anna Moore dela med sig av enkla tips på hur du kan nå ut via mediabruset på ett hållbart sätt.

Anna har med sig tre artister som delar med sig av sin resa och om hur de hanterar sociala mediers fram och baksida. Samtalet kommer spelas in för en kommande podcast som släpps till hösten.

Under 25 år i musikbranschen har hon arbetat med hundratals artister med att nå igenom mediabruset. Hon har byggt stjärnor samt hanterat framgångens baksidor med personlig coachning. Idag bygger hon inte bara varumärken som ska nå igenom mediebruset utan fokus ligger även på hållbarhet.

Välkomna, Scenen är din!

Tid: 18:00 – 20:00

Plats: Pop House Stockholm, Djurgårdsvägen 68, 115 21 Stockholm

Entré: Gratis