En Svensk Tiger öppnar för nästa era

Tio år efter det kritikerrosade debutalbumet "Versace Style" släpper En Svensk Tiger sitt andra album "Gbg Noir" den 10 maj och gör en förflyttning bortom den genre de en gång hyllats för.

År 2009 kom det hyllade och Manifestnominerade debutalbumet "Versace Style", där låtarna "Sandra Måste Dö" och "Leningrad Skylineskrevs in i den svenska punkrockhistorien och anses vara ett av 2000-talets viktigaste svenska punkrockalbum. 
 
En Svensk Tiger tar nu klivet mot nya marker med en hängiven fanskara som ständigt utvecklas med musiken. Efter år av arbete i det tysta har tiden kommit för rockbandet att släppa sitt andra album "Gbg Noir" som är en modern svenskt rockalbum med en tydlig politisk ådra.

"Gbg Noir" inspirerades av 40-talets noirfilmer. En försupen privatdetektiv går från en ljusskygg bar en regnig natt och en voice over berättar detektivens tankar till vemodig jazz. Vi kunde relatera till allt förutom det där med att lösa mordet. Skivan bär en del mörker men inte uteslutande och det finns alltid en subtil humor i en noirfilm." säger sångaren Pär Larsson
 
Första singeln "Skuggor I Blåljus" ligger just nu på rotation hos P3 och P4 samt adderades till DN Kulturs lista "Veckans Bästa Låtar". Senaste singeln "Radiovåg" uppmärksammades av PSL och adderades till Spotify’s lista "New Music Friday" samt nådde 10 000 streams på mindre än en vecka.

De senaste åren har bandet arbetat intensivt tillsammans med producenten Ulf "Rockis" Ivarsson (Thåström, Solen). Resultatet är “Gbg Noir", ett album med elektroniska inslag och en stor dos västsvenskt mörker, med gästartister som Idde Schultz och Kapten Röd.

"Vi ville utveckla vår musik. Robyns beats i ett högre tempo blandat med skitiga gitarrer och samhällskritiska texter var vår utgångspunkt. Vår producent Ulf "Rockis" Ivarsson sa till oss att åka hem till Göteborg och lyssna på Saul Williams Niggy Tardust-skiva. Det var hans utgångspunkt. När vi hade kommit till Hallsberg fattade vi grejen." fortsätter sångaren Pär Larsson
 
Med över 100 livespelningar på festivaler och klubbar i bagaget är det dags för Tigrarna att ge sig ut på vägarna igen. Den 23 maj på Scalateatern i Stockholm och den 25 maj intar de Sticky Fingers i Göteborg med en uppdaterad sättning, extra livemusiker och gäster.

En Svensk Tiger består av:
Pär Larsson – Gitarr/Sång
Robert Lindahl – Trummor
Markus Magnusson – Bas

Albumet "Gbg Noir" med release 10 maj 2019 digitalt och vinyl (exklusivt genom Bengans).

Lyssna på albumet här

För mer info om En Svensk Tiger se följande länkar: FacebookInstagram, YouTube

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

För övrig kontakt och bokning kontakta Pelle Andersson på Flyktsoda pelle@flyktsoda.se

Gör ditt varumärke till en hit

omslag-scenen-ar-din-alt.jpg

I boken ”Scenen är din - Gör ditt varumärke till en hit” avslöjar PR-strategen Anna Moore sina vassaste tips om hur man når igenom bruset och skapar sin egen framgång. 

Anna Moore har under 25 år i musikbranschen arbetat med många av Sveriges största artister som PR-strateg och personlig coach.  Arbetet bakom stjärnor har resulterat i en personligt skriven handbok för alla som behöver verktyg att nå sina mål.  Boken riktar sig även till de som vill arbeta med att bygga och marknadsföra andras publika varumärken.

”Nu för tiden behöver allt fler ta hand om sin egen PR och marknadsföring, inte minst via sociala medier, och även om du sitter på en fantastisk idé, eller har en talang utöver det vanliga, behövs en strategi för att nå sin dröm och det är det precis det som boken hjälper dig med”, säger Anna Moore.

Genom att följa Annas modell får läsaren verktyg att bygga ett hållbart publikt varumärke. Förutom att läsaren får lösningar och handfasta tips på hur såväl traditionell PR som sociala medier angrips, delar flera kända artister med sig av sina egna erfarenheter. Boken ger även en unik inblick i hur PR-arbetet bakom kulisserna i musikbranschen går till.

Anna är beteendevetare i grunden och hennes passion är att dedikerat hjälpa människor att se och våga tro på sina drömmar, sätta tydliga mål samt bidra till att skapa förutsättningar för att uppnå målen om att synas, höras och nå ut. Oavsett om det är en offentlig person eller någon som uppträder på sin egen privata livsscen.

Boken ”Scenen är din - Gör ditt varumärke till en hit” release den 21 mars 2019.

För mer info se https://mooretobe.com/scenen-ar-din

För PR kontakta:

Andreas Friberg:

Email: andreas@soundstrive.com

Phone: +46737386164

Tobias Grönlund:

Email: tobias@mooretobe.com

Phone: +46765678902

Förlorad på alla hjärtans dag

1200x1200-webinstagramfil (1).png

Artisten Linnéa Samia Khalil släpper sin tredje singel ”Förlorad” den 14 februari som speglar känslorna efter ett otrohetsbesked. Releasen är även startskottet på ett samarbete med Illegyal Records som verkar för att lyfta kvinnliga artister. 
 
”Förlorad” är Linnéas tredje singel och släpps på alla hjärtans dag. Singeln är en motpol till den lyckliga kärlek som dagen annars bringar.
 
”Förlorad är den olyckligaste kärlekslåten jag någonsin skrivit. Låten för den andra sidans talan, de olyckligas och de som blivit svikna. Men den är även en personlig bearbetning av min förra relation som jag nu får utlopp för i musiken. Jag tror att de är vanligt att folk pratar om att förhållanden är jobbiga oftare än va de erkänner. Min låt är en mer verklig beskrivning av ”alla (krossade) hjärtans dag” än röda *tacky” rosor.” – säger Linnéa
 
Singeln är skriven av Khalil, om känslan över att bli bedragen av sin partner. Med sin varma röst hanterar hon varsamt känslan av svek, frustration och sorg som går ihop med den stillsamma musiken som producerats av Philip E Morris (Pretty Little Liars, Burn Notice, Ken Ring). I en värld som påminner om Birdys eller Lana Del Reys, möter hon sitt eget mörker mot en bakgrund av elegant piano och softa beats, som tar upp svåra ämnen som avsked, förtvivlan och hopp, med texter på svenska.
 
Linnéa Samia Khalil har under många år jobbat med bl.a Ken Ring och släppte sin debutsingel ”Du Kommer Klara Dig Ändå” i februari 2018 som passerade 100.000 streams efter bara två veckor.
 
Linnéa har nu ingått samarbete med Illegyal Records som startades av Clara StjärnaStina Velocette & Liza Mukasa. De verkar som en plattform för att tjejer/kvinnor/transpersoner ska växa som artister.

Singeln "Förlorad" släpps 14 februari

Lyssna på singeln här

För mer info om Linnéa Samia Khalil se följande länkar: FacebookInstagram

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

För bokning kontakta Xpress Yourself xy.xpressyourself@gmail.com

Oscarsnominerade Göran Lundström vinner Guldbagge för bästa mask

IMG-20190129-WA0004.jpg

I måndags tog maskören Göran Lundström, Pamela Goldammer och Erica Spetzig hem guldbaggen för bästa mask/smink för filmen Gräns. De är även nominerade för en Oscar i samma kategori där de kämpar emot filmerna Vice och Mary Queen Of Scots. Oscarsgalan äger rum den 24 februari.

Nomineringar för Göran Lundström:

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

En Svensk Tiger gör upp med punken

Singelomslag Skuggor i Blaljus.jpg

Bandet ”En Svensk Tiger” är tillbaka efter sex års uppehåll med singeln ”Skuggor I Blåljus”. Singeln släpps den 25 januari och gästas av sångerskan Idde Schultz.
 
En Svensk Tiger som kallats ”Sveriges bästa punkband” slog igenom 2009 med albumet ”Versace Style” och nominerades till ”Årets punkalbum” på Manifestgalan samma år. Låtarna ”Sandra Måste Dö” och ”Leningrad Skyline” blev inskrivna i den svenska punkrockhistorien där albumet anses vara ett av 00-talets viktigaste svenska punkrockalbum.
 
Efter tre intensiva år mellan 2011 och 2013, där spelningar på festivaler som Peace & Love och Putte i Parken med flertalet singelsläpp valde En Svensk Tiger att tysta musiken. Fram tills nu.
 
De senaste fem åren har de arbetat intensivt med producenterna Ulf ”Rockis” Ivarsson (Thåström, Solen) och Kapten Röd för att skapa ett eget och uppdaterat sound som går ifrån den klassiska svenska punken som vi känner den idag.
 
”För oss har musiken aldrig tystnat, vi gick in i studion så fort vi hade slutat spela live, med inställningen att utveckla vårt musikaliska uttryck. Vi kontaktade Kapten Röd som lade grunden till ett nytt sound, han tog oss från ”gitarr bas trummor” och adderade en elektronisk ådra som öppnade nya dimensioner. Detta tog vi med oss till Stockholm och producenten Ulf Ivarsson som gärna djupdyker i mörka proddar och är antitesen till Kaptenens dansanta produktioner. Vi har kommit en lång väg från treackordspunken där vi en gång började.” – säger sångaren Pär Larsson
 
Singeln ”Skuggor I Blåljus” som gästas av sångerskan Idde Schultz släpps 25 januari och porträtterar ett maktövergrepp en kall vinternatt i Uppsala. Singeln är från bandets andra album ”Gbg Noir” med release 10 maj 2019.
 
”Vi visste att vi ville ha med en kvinnlig röst i låten och vart introducerade till Idde Schultz. Med sin karaktäristiska röst gör hon så att låten kommer till sin rätt och tolkar texten på ett fantastiskt sätt.
Skuggor i blåljus är en ballad. Att ett punkband gör en ballad är inte konstigt i sig,
det konstiga är att den är bra.” – säger bassisten Markus Magnusson
 
En Svensk Tiger består av:
Pär Larsson – Gitarr/Sång
Robert Lindahl – Trummor
Markus Magnusson – Bas

Singeln "Skuggor I Blåljus" släpps 25 januari

Lyssna på singeln här

För mer info om En Svensk Tiger se följande länkar: FacebookInstagram, YouTube

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

Live In Color vill ge färg till vår planet med debutsingeln

Omslag TWIC .jpg

The World Is Calling är pop/rockbandet Live In Color’s debutsingel vars syfte är att skapa medvetenhet om att vår sköra planet bör tas hand om. Singeln släpps den 7 december.

”The World Is Calling” är en tribute till den här planeten som ger oss så mycket och vi bör känna en stor tacksamhet att få vistas här. Låten är också en påminnelse om att vi bör ta hand om den och ge tillbaka. Vi har jobbat hårt med att utveckla vårt sound i den riktningen vi velat, så det känns motiverande att nu få ut musiken till folk” säger sångaren Jesper Lindberg

Live In Color består av bröderna Jesper, Anton och Linus Lindberg, barndomsvännen Tim Thirén från Jönköping samt kusinen Viktor Sjöberg från Stockholm. Bandet skapades 2012 under namnet ”Australian Sunrise” och deltog 2017 i P3: Osignat med låten ”Kiss Me”, som utsågs till den tredje mest framgångsrika låten i tävlingen.

“The World Is Calling” blir bandets första singel och kommer att finnas på kommande debutalbumet ”One World” som släpps i februari 2019. Låten är producerat av Ronny Milianowicz som tidigare jobbat åt bla Hammerfall och Fergie Frederiksen från Toto.

Med bandets catchiga trum- och baskomp, ambienta gitarrer och existentiella texter, som för tankarna till Coldplay och The Script valde killarna att byta namn till något som både låter och representerar färg till världen vi lever i idag. I samband med nya singeln valde därför bandet att byta namn till Live in Color.

”Anledningen till namnbytet var främst för att vi kände att Australian Sunrise inte längre representerade oss som band, vi ville ha ett namn som kopplar ihop oss med vad vi vill förmedla med vår musik, alltså glädje, kärlek, drömmar och allas lika värde. Ihop med soundet vi arbetat fram så faller dessa ord i linje med vad vi vill förmedla” avslutar trummisen Tim

Jesper Lindberg - lead sång & gitarr
Anton Lindberg - gitarr & sång
Linus Lindberg - bas & sång
Viktor Sjöberg - percussion & sång
Tim Thirén - trummor & sång

Singel och musikvideo till "The World Is Calling" släpps 7 december

Lyssna på singeln här

Se musikvideon här

För mer info om Live In Color se följande länkar: FacebookInstagramHemsida

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

Malin Jonsson släpper julsingel tillägnad de ensamma

MJonsson_Tilldevilsna.jpg

Efter ett treårigt uppehåll från musiken släpper dalkullan Malin Jonsson julsingeln och musikvideon ”Till de Vilsna”. Låten dedikeras de ensamma under julen och intäkterna för låten går oavkortat till Stadsmissionen i Sverige och Bymisjonen i Norge. Singeln släpps den 23 november och musikvideon 30 november.
 
”Till de Vilsna” är en melodiös poplåt med folkviseton. Låten är en tankeväckare och en påminnelse om hur viktigt det är att dela med sig och vara tacksamma över det man har. 
 
Intäkterna för singeln går oavkortat går till Stadsmissionen i Sverige och Bymisjonen i Norge och en separat insamling sker på sociala medier, allt tillägnat de ensamma under julen.  Den 5 december ger Malin en julkonsert i Trysil Kyrka och dagen innan julafton deltar Malin på Bymisjonen i Oslo och delar ut mat till de behövande.
 
Jag har länge tänkt släppa musik under jultider, vilket jag aldrig gjort och har heller inte gjort en julkonsert. Varje jul under många år har jag haft dåligt samvete för dem som inte har någon att dela julen med och som bara vill att julen ska vara över, de som inte har vänner, någonstans att bo, och inte ens mat. Men jag har aldrig gjort något aktivt åt det förrän nu…” säger Malin Jonsson
 
2015 nominerades Malin till "Årets artist" på Dalecarlia Music Awards och vann P4:s Musiktävling "Svensktoppen Nästa" i Dalarna med låten "Jag är äkta”. Efter det tog det stopp och en tre år lång paus från musiken väntade, hon hade inte längre svaret på varför hon skulle fortsätta sitt musicerande.
 
Efter en tung period är jag nu på banan igen. Jag kom på svaret för några månader sedan: Jag behöver musiken för att överleva i allt vad annars livet innebär med familjeliv, jobb och alla måsten. Att få vara kreativ och produktiv är en stor del av mig och som bringar mig enorm energi och gör att jag mår bra.” – fortsätter Malin
 
2003 släppte Malin sin debutsingel och har sedan dess hunnit släppa tre album. Malin bor och verkar i både Dalarna och Trysil, Norge. Hennes låtar har spelats på radio i norden och har utmanat på Svensktoppen fem gånger. Hon har turnerat runt om i Sverige, gjort konserter med Björn Skifs och sjunger bland annat duett med Mikael Rickfors på ett av hennes album.

Singeln "Till de Vilsna" släpps 23 november genom Sonya Records, i samarbete med Dalapop.

Klicka här för singeln

För mer info om Malin Jonsson se följande länkar Hemsida, Facebook, Instagram

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

Kerbera signar med amerikanskt management och släpper ny singel

Home Is Where I Don't Belong cover art.jpg

Just nu händer det mycket för den visuella rockakten Kerbera, de har precis signat med CB Entertainment från Cleveland, Ohio. Den 5 oktober släpps singel och musikvideo till låten "Home Is Where I Don't Belong" och i slutet av oktober åker bandet på turné till UK med en uppföljande press-turné i USA.

"Vi har länge letat efter en samarbetspartner för Kerbera i USA som har rätt fokus och målsättning och det känner vi att CB Entertainment har." säger sångaren Seike.

”Home Is Where I Don’t Belong” är bandets nionde singel och är skriven av Seike Clowniac, Zave Demonte, David Strääf och Alice Muud.

"Låten handlar om känslan när man blir utesluten från något som man själv har varit en stor del av. Att man skapar något, bygger upp det och sedan blir man bestulen på det.
I videon ville vi gestalta låtens känsla utan att bli för konkreta, handling är mörk men vi har valt att göra det på ett humoristiskt sätt. Huvudrollen går från att vara bekväm till att ofrivilligt hamna i situationer som han inte är beredd på eller kan hantera för att sedan vända dessa och ta kommando. Det är hur jag själv valde att hantera min egna situation som den här låten och videon är inspirerad av”
säger Seike

Kerbera startade 2013 och har sen dess turnerat runt om i världen och har bland annat varit förband åt Falling In Reverse under februari i år och kort därefter en välgörenhetsturné i Thailand. Bandet har tidigare släppt åtta singlar, en EP och deras debutalbum "People Like You" släpptes i april 2016.

Singel och musikvideo till "Home Is Where I Don't Belong" släpps 5 oktober genom INgrooves Music Group

Klicka här för singeln och se musikvideon här

För mer info om Kerbera se följande länkar Youtube, Facebook, Instagram

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

Debutalbumet ”är vi underhållna nu?” från Broder Henrik Rapp speglar samhället ur hans egna ögon

Henrik_rapp_albumomslag_FA_25x25cm_300dpi.JPG

Artisten Broder Henrik Rapp 26 år från Falun, nu boende på Södermalm i Stockholm har ett förflutet i flertalet band och har även agerat producent och låtskrivare till andra artister. Ett misslyckat projekt på engelska blev starten till BHR ’s debut på svenska. Albumet ”är vi underhållna nu?” beskriver ett kallt och hårt Sverige från en ung mans perspektiv med en stor dos ironi.

Musiken kan beskrivas som pop/rock med en stor tyngd på texterna och Henriks karaktäristiska röst, några som inspirerat Henriks musikskapande är Father John Misty, Bob Dylan och Kurt Cobain.

”Det är inte svårt att vara låtskrivare i denna tid. Det sorgliga är bara att mina låtar handlar om samma värld som Bob Dylans låtar gjorde för 50 år sedan. Om minoriteter, klassförakt, luftslottsgeneraler och kärlek” säger Henrik.

Arbetet till debutalbumet började för ett år sedan då han släppte en EP på engelska med sin tidigare konstellation, men det kändes genast fel och projektet upplöstes.

”Jag lyckades inte få fram det jag ville säga på grund av min haltande engelska. Så efter en enda spelning la jag projektet på hyllan och började direkt skriva nya låtar, fast den här gången, på svenska. När jag skriver på svenska känner jag att jag kan nå ut med det jag vill säga på ett mycket mer effektivt sätt. Nu, ett år senare, är skivan klar.” säger Henrik.

”är vi underhållna nu?” med release 14 september

Lyssna på albumet här

Första singeln ”Svarta Hem” släpptes tidigare i augusti.

För mer info om Broder Henrik Rapp se Facebook, Instagram, Spotify

Live datum:

26 September Pet Sounds Bar, Stockholm

19 Oktober House Of Blues, Borlänge

20 Oktober Pitchers, Falun

26 Oktober Southside Cavern, Stockholm

PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com