Artisten Faal's gråzon tonsätts i singeln "Mashallah" från kommande EP

thumbnail_image1.jpg

Faal har tidigare varit en del av Frej Larssons hiphop-kollektiv Pizzaslize och signad på skivbolaget Playground Music. Sedan 2018 har han via sin egen label Kayleen Ent. släppt flertalet singlar, bland annat låtarna ”Bank”och “Speedway”. I augusti släpps EP:n ”Gråa Zoner ”och den 28 juni släpps första singeln.

Ingenting är svart eller vitt för Faal. Han är född i Sverige men har sedan 2 års ålder pendlat mellan två kontinenter. Han anser sig leva i en gråzon mellan sina ursprung. Han liknar det som ett piano med svarta och vita tangenter, där kombinationen blir en fantastisk melodi.

Jag är melodin skapad från vita Sverige och svarta Gambia. Min musik har många inspirationskällor och för mig är det varken pop, hiphop eller afrobeat utan en Grå kreativ zone, därav namnet på EP:n, Gråa Zoner” säger Faal.

Först ut är singeln ”Mashallah” som handlar om friheten att få tro på vad man vill oavsett vad andra säger. Skriven av Faal samt producerad av Theodor (D!P) Bergqvist Pakzad, Dennis (Deko) Kordnejad och August (Discrete) Ramberg.

2018 bestämde sig Faal att förverkliga sin dröm om en egen label, dels för att släppa sin egen musik men även för att möjliggöra och utveckla talanger. Så med ny riktning och energi startades labeln Kayleen som betyder ”vi samlas” på Wolof (ett av Gambias nya språk).

Jag känner många som hamnat snett och som använt sin kreativitet på fel sätt. Jag har själv en brokig uppväxt och vet hur det känns att bli utsläng på skolor och vara stämplad som problembarn. Tills slut identifierar man sig med det. Det är svår att ta sig ur den negativa spiralen men jag lyckades byta riktning tack vare musiken och nu vill jag hjälpa andra att göra detsamma” avslutar Faal

Lyssna på singeln ”Mashallah” här

PR & Media kontakt:
Tobias Grönlund, Moore To Be
tobias@mooretobe.com

Skansen öppnar upp Solliden för ett öppet internationellt Stockholm

Skansen tar över stafettpinnen som årets arena för Thomas Gyllings inställda nationaldagsfirande i Rålambshovsparken och firar ett öppet internationellt Stockholm på den legendariska scenen Solliden den 10 augusti.  

Med radio- och TV-program som ”Tropicopop” och ”Mosquito” har Thomas Gylling introducerat en mängd populära stilar och rytmer i Sverige och bjudit in till fest, dans och glädje allt med syfte att förena människor med musik.  Thomas Gylling är även grundare av ”För ett öppet internationellt Stockholm” och har under 20 år aktivt arbetat för en öppen huvudstad. I samband med att hans hjärteprojekt Nationaldagsfirandet vid Smedsuddsbadet på Kungsholmen ställdes in väcktes starka reaktioner och en protestlista med 11.000 namnunderskrifter överlämnades till Stockholms kulturborgarråd. År 2020 väntas en ny plats för Thomas Gyllings nationaldagsfirande planerad i stadens regi men denna sommar tar Skansen ett steg fram och räddar årets festligheter.

Skansens vision är att vara en engagerande och lustfylld nationell mötesplats och en politiskt och religiöst obunden arena för en mångfald av kulturyttringar.  Därför känns det helt naturligt att ha Thomas Gylling med vänner på Sollidenscenen den 10 augusti ”, säger John Brattmyhr, Skansenchef.

Den internationella och inkluderande stämningen som många tidigare upplevt på Södra Teatern och det årliga Nationaldagsfirandet i Rålambshovsparken utlovas på Sollidens scen. Ambitionsnivån höjs inför kvällen och förutom att artister flygs in från Karibien väntas mikrofonbesök från Afrika och Latinamerika detta i sällskap av några av Stockholms bästa DJs, dansare och slagverkare.

Efter alla osannolika turer kring vårt nationaldagsfirande på Smedsuddsbadet ihop med nyheter om neddragningar och restriktioner kring Stockholms natt och kulturliv så känns det som att vi alla tar ett stort steg framåt när Skansen öppnar upp för det nya Stockholm! ” avslutar en upprymd Thomas Gylling

För mer information: www.skansen.se/sv/mosquito-pa-skansen

Biljetter: https://www.ticketmaster.se/event/mosquito-pa-skansen-biljetter/552985

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be, tobias@mooretobe.com

Masen öppnar upp för förändring med singeln “Lost My Faith”

Artisten Masen släpper den 21 juni singeln "Lost My Faith", en melankolisk låt som handlar om känslan av hopplöshet som inte alltid är så lätt att prata om.

Sommar är för många fyllt av glädje, men långt ifrån för alla. Låten handlar om vikten att våga möta sina rädslor, att sätta ord på sina känslor, vilket också kan vara ett första steg mot en förändring” säger Masen

På ett rakt och personligt sätt framför Masen sin musik och sina berättelser. Texterna behandlar ofta frågor om ensamhet, vad det är som driver oss, och varför vi ändå väljer att fortsätta i samma spår trots att det kan kännas meningslöst.

Morasonen Håkan Persson även kallad ”Masen” har ett långt förflutet som artist, musiker och låtskrivare. Passionen för trummor fick honom att som ung att flytta till Stockholm och även om framgångarna som trummis i rockbandet Skintrade var det han drömt om så var det sången och låtskrivandet som till sist tog överhanden.

Efter att ha agerat låtskrivare på bl.a. Sony ATV tog han steget och modet att framföra sina egna låtar. Masen har de senaste åren medverkat som sångare och låtskrivare i flera olika bandkonstellationer men det är i sin egen studio på kvällar och nätter de djupaste uttrycken och melodierna ger sig till känna.

I sommar väntas en till singel släppas innan den kommande Ep:n som släpps till hösten där Masen spelar in och producerar på helt egen hand.

Lyssna på singeln ”Lost My Faith” här

För mer info om Masen se: Facebook & Instagram

PR & Media kontakt:
Tobias Grönlund, Moore To Be
tobias@mooretobe.com

Johanan tillbaka med kärleksvisan ”Öppet”

Konstellationen Johanan, skapat av frontmannen Johan Stattin debuterade 2016 med albumet ”Village On The Hilltop” som streamats över 400 000 gånger på Spotify och gästades av bl.a Linnea Henriksson. Den 7 juni är han tillbaka med den trolska kärleksvisan ”Öppet” som blir Johanan’s första låt på svenska.
 
Det har gått tre år sedan Johan Stattin aka Johanan släppte sitt debutalbum där bl.a. singeln ”Go On (Let it go)” premiärspelades på Beats 1 med Zane Lowe och som resulterade i hyllning av kändisbloggaren Perez Hilton. De senaste åren har Johan rest runt i bland annat Afghanistan och Nepal där han hämtat kraft och inspiration till sin kommande musik.
 
Mina resor som pilgrim i Nepal och central-Asien samt till klosterhalvön Athos i norra Grekland har påverkat mitt skapande. Härligheten finns världen över och jag har sugit i mig som en svamp, nu dryper det musik ur mig.” säger Johan Stattin
 
Med ”Öppet” producerad av Sven Johansson gör sig Johanan redo att visa världen att han inte legat på latsidan i sin musikalitet. Singeln är en trolsk traditionell kärleksvisa förpackat i en somrig, tidlös ton och som handlar om den villkorslösa kärlekens många grenar.
 
”Med moderna ingredienser, har jag stöpt ”Öppet” i en tidlös form. Lite Bellman, lite Taube, kanske ett uns Vreeswijk inbakat i en sjörövargungig Tom Waits-doftande prodd. Den talar om vikten av att låta hjärtat förbli öppet även genom svårmod, om sårbarhet som en dygd och förutsättning för sann intimitet. Den talar om förening, om två som blir ett. Det är en riktig kärlekslåt helt enkelt.” fortsätter Johan
 
Johan startade sin kreativa resa som barnskådespelare i filmerna om Kalle Blomkvist och tv-serien Kenny Starfighter, på senare år frontade han bandet THE SOL som låg under Warner Chappell Music där deras debutsingel hade Max Martin som co-producent. Med konstellationen Johanan har han spelat på ett flertalet scener runt om i världen, bland annat Iceland Airwaves, by:Larm, Stockholm Music & Arts, gästat afrobeatbandet "Music Is The Weapon" och varit förband åt MS MR och LÉON.
 
Framöver väntas fortsatt musikskapande både som Johanan och i andra konstellationer. En EP förväntas att släppas innan årsskiftet.

Lyssna på singeln ”Öppet” här

PR & Media kontakt:
Tobias Grönlund, Moore To Be
tobias@mooretobe.com


Överlämning av 11 000 underskrifter och ett hoppfullt besked om ett öppet internationellt nationaldagsfirande 2020

Fotograf Anna Moore 0744 - Small.jpeg

Thomas Gylling grundare av ”För ett öppet internationellt Stockholm” har under 20 år aktivt arbetat för en öppen huvudstad. Ett av hjärteprojekten är Nationaldagsfirandet den 6 juni på Smeduddsbadet på Kungsholmen. Med över 10 000 besökare har eventet blivit en tradition där många svenskar oavsett generation eller bakgrund firat 6 juni. I år satte dock Kungsholmens stadsdelsnämnd stopp för nationaldagsfirandet.

Thomas har sedan beskedet kom gjort allt för att häva beslutet. Ihop med sin arbetsgrupp har de talat med olika instanser som Kungsholmens stadsdelsnämnd, Kungliga Djurgårdsförvaltningen och Kommunikationsansvariga på Stadshuset men beslutet stod fast. Inget nationaldagsfirande 2019.  Thomas arbetade då vidare med att uppmana berörda borgarråd och övriga beslutsfattare att säkerställa nationaldagsfirandet i Stockholm 2020.

Tack vare stort engagemang i media, på sociala medier samt en namninsamling med drygt 11 000 personers underskrifter tog Stadshuset med kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C) emot Thomas Gylling, Raymond Peroti, Erica Gylling och Sophie Abrahamsson idag onsdag den 5 juni kl. 13.00. Överlämning av namninsamling samt samtal mellan parterna skedde i samförstånd. 

Det är naturligtvis mycket tråkigt och en förlust för Stockholm i allmänhet och för Kungsholmen i synnerhet att firandet inte blir av i år så som det genomförts de senaste sex åren. Stockholm behöver fler arrangemang av detta slag, inte färre. Beslutet att utforma nationaldagsfirandet på Kungsholmen annorlunda i år har fattats lokalt i stadsdelen. Hade beslutet varit upp till mig hade jag gjort en annan bedömning. Till nästa år vill jag att staden utvärderar hur det här har skötts och framförallt hur evenemanget kan bidra till att göra Stockholm roligare, mer levande och mer inkluderande år 2020. Jag har gett kulturförvaltningens evenemangsavdelning uppdraget att titta på olika lösningar för hur nationaldagsfirandet kan genomföras 2020”, säger Jonas Naddebo

Det känns bra att så här dagen innan nationaldagen kunna dela denna hoppfulla nyhet. Nu blickar vi framåt och ser framemot ett öppet internationellt nationaldagsfirande 2020 ” avslutar Thomas Gylling 

För högupplösta pressbilder klicka här

För mer information och intervjuer kontakta Anna Moore på Moore To Be, anna@mooretobe.com

6 juni inställt - Stå upp för ett öppet internationellt Stockholm

21368906_1528529897204256_198016941142301933_o.jpg

Thomas Gylling grundare av ”För ett öppet internationellt Stockholm” har under 20 år aktivt arbetat för en öppen huvudstad. Ett av hjärteprojekten är Nationaldagsfirandet vid Smedsuddsbadet på Kungsholmen. Med över 10 000 besökare har firandet blivit en tradition där många svenskar oavsett generation eller bakgrund firat 6 juni. I år sätter dock Kungsholmens stadsdelsnämnd stopp för nationaldagsfirandet.

Integration, tolerans, öppenhet, alla mina nyckelord har fått sol på näsan under några härliga eftermiddagstimmar den 6 juni och därför har jag gjort allt i min makt för att häva deras beslut men förgäves” säger Thomas Gylling

Att skapa ett öppet internationellt firande började som ett trevande initiativ för 7 år sedan. Thomas ville fira nationaldagen på ett nytt sätt. Platsen blev Smedsuddsbadet vid Rålambshovsparken. Idéen om något stort och inkluderande, om än så för en dag visade sig bli en succé. De senaste 4 åren har Thomas tillsammans med Kungsholmens stadsdelsnämnd kunnat se hur en succé vuxit fram med uppemot 10 000 deltagare varje år. Ett värdigt firande med kända artister, dansare och DJs. Nationalsången, svenska flaggor, picknickfiltar, vänner och småbarnsfamiljer så långt ögat kan nå. Ett tryggt sammanhang där alla känt sig välkomna oavsett generation eller bakgrund.

Anledningen är att Kungsholmens stadsdelsnämnd blivit rådd av Polis att ställa in firandet pga. säkerhetsskäl samt att man skall göra ett ”omtag” och rikta sig till ”barnfamiljer”.

Sedan beskedet kom har arbetsgruppen ”För ett öppet internationellt Stockholm” försökt nå en lösning och talat med olika instanser som t ex Stadsrådet för kulturfrågor, Stadsrådet för integration, Kungsholmens stadsdelsnämnd, Kungliga Djurgårdsförvaltningen m fl. för att nå en lösning och även hitta alternativa platser. Trots goda intentioner från flera håll blir dock det slutgiltiga svaret ett definitivt nej.

Firandet i dess nuvarande form är en succé, ja, kanske ett av Sveriges mest populära firande. Det måste vara av högsta prioritet att förvalta och bejaka publikens förtroende och därmed stå upp för 10 000 tals stockholmares nyfunna vilja och glädje att fira 6 juni” avslutar Thomas

Se filmen här

Se mer info på För ett öppet internationellt Stockholms Facebook

För intervjuer kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be, tobias@mooretobe.com

En Svensk Tiger öppnar för nästa era

Tio år efter det kritikerrosade debutalbumet "Versace Style" släpper En Svensk Tiger sitt andra album "Gbg Noir" den 10 maj och gör en förflyttning bortom den genre de en gång hyllats för.

År 2009 kom det hyllade och Manifestnominerade debutalbumet "Versace Style", där låtarna "Sandra Måste Dö" och "Leningrad Skylineskrevs in i den svenska punkrockhistorien och anses vara ett av 2000-talets viktigaste svenska punkrockalbum. 
 
En Svensk Tiger tar nu klivet mot nya marker med en hängiven fanskara som ständigt utvecklas med musiken. Efter år av arbete i det tysta har tiden kommit för rockbandet att släppa sitt andra album "Gbg Noir" som är en modern svenskt rockalbum med en tydlig politisk ådra.

"Gbg Noir" inspirerades av 40-talets noirfilmer. En försupen privatdetektiv går från en ljusskygg bar en regnig natt och en voice over berättar detektivens tankar till vemodig jazz. Vi kunde relatera till allt förutom det där med att lösa mordet. Skivan bär en del mörker men inte uteslutande och det finns alltid en subtil humor i en noirfilm." säger sångaren Pär Larsson
 
Första singeln "Skuggor I Blåljus" ligger just nu på rotation hos P3 och P4 samt adderades till DN Kulturs lista "Veckans Bästa Låtar". Senaste singeln "Radiovåg" uppmärksammades av PSL och adderades till Spotify’s lista "New Music Friday" samt nådde 10 000 streams på mindre än en vecka.

De senaste åren har bandet arbetat intensivt tillsammans med producenten Ulf "Rockis" Ivarsson (Thåström, Solen). Resultatet är “Gbg Noir", ett album med elektroniska inslag och en stor dos västsvenskt mörker, med gästartister som Idde Schultz och Kapten Röd.

"Vi ville utveckla vår musik. Robyns beats i ett högre tempo blandat med skitiga gitarrer och samhällskritiska texter var vår utgångspunkt. Vår producent Ulf "Rockis" Ivarsson sa till oss att åka hem till Göteborg och lyssna på Saul Williams Niggy Tardust-skiva. Det var hans utgångspunkt. När vi hade kommit till Hallsberg fattade vi grejen." fortsätter sångaren Pär Larsson
 
Med över 100 livespelningar på festivaler och klubbar i bagaget är det dags för Tigrarna att ge sig ut på vägarna igen. Den 23 maj på Scalateatern i Stockholm och den 25 maj intar de Sticky Fingers i Göteborg med en uppdaterad sättning, extra livemusiker och gäster.

En Svensk Tiger består av:
Pär Larsson – Gitarr/Sång
Robert Lindahl – Trummor
Markus Magnusson – Bas

Albumet "Gbg Noir" med release 10 maj 2019 digitalt och vinyl (exklusivt genom Bengans).

Lyssna på albumet här

För mer info om En Svensk Tiger se följande länkar: FacebookInstagram, YouTube

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

För övrig kontakt och bokning kontakta Pelle Andersson på Flyktsoda pelle@flyktsoda.se

Gör ditt varumärke till en hit

omslag-scenen-ar-din-alt.jpg

I boken ”Scenen är din - Gör ditt varumärke till en hit” avslöjar PR-strategen Anna Moore sina vassaste tips om hur man når igenom bruset och skapar sin egen framgång. 

Anna Moore har under 25 år i musikbranschen arbetat med många av Sveriges största artister som PR-strateg och personlig coach.  Arbetet bakom stjärnor har resulterat i en personligt skriven handbok för alla som behöver verktyg att nå sina mål.  Boken riktar sig även till de som vill arbeta med att bygga och marknadsföra andras publika varumärken.

”Nu för tiden behöver allt fler ta hand om sin egen PR och marknadsföring, inte minst via sociala medier, och även om du sitter på en fantastisk idé, eller har en talang utöver det vanliga, behövs en strategi för att nå sin dröm och det är det precis det som boken hjälper dig med”, säger Anna Moore.

Genom att följa Annas modell får läsaren verktyg att bygga ett hållbart publikt varumärke. Förutom att läsaren får lösningar och handfasta tips på hur såväl traditionell PR som sociala medier angrips, delar flera kända artister med sig av sina egna erfarenheter. Boken ger även en unik inblick i hur PR-arbetet bakom kulisserna i musikbranschen går till.

Anna är beteendevetare i grunden och hennes passion är att dedikerat hjälpa människor att se och våga tro på sina drömmar, sätta tydliga mål samt bidra till att skapa förutsättningar för att uppnå målen om att synas, höras och nå ut. Oavsett om det är en offentlig person eller någon som uppträder på sin egen privata livsscen.

Boken ”Scenen är din - Gör ditt varumärke till en hit” release den 21 mars 2019.

För mer info se https://mooretobe.com/scenen-ar-din

För PR kontakta:

Andreas Friberg:

Email: andreas@soundstrive.com

Phone: +46737386164

Tobias Grönlund:

Email: tobias@mooretobe.com

Phone: +46765678902

Förlorad på alla hjärtans dag

1200x1200-webinstagramfil (1).png

Artisten Linnéa Samia Khalil släpper sin tredje singel ”Förlorad” den 14 februari som speglar känslorna efter ett otrohetsbesked. Releasen är även startskottet på ett samarbete med Illegyal Records som verkar för att lyfta kvinnliga artister. 
 
”Förlorad” är Linnéas tredje singel och släpps på alla hjärtans dag. Singeln är en motpol till den lyckliga kärlek som dagen annars bringar.
 
”Förlorad är den olyckligaste kärlekslåten jag någonsin skrivit. Låten för den andra sidans talan, de olyckligas och de som blivit svikna. Men den är även en personlig bearbetning av min förra relation som jag nu får utlopp för i musiken. Jag tror att de är vanligt att folk pratar om att förhållanden är jobbiga oftare än va de erkänner. Min låt är en mer verklig beskrivning av ”alla (krossade) hjärtans dag” än röda *tacky” rosor.” – säger Linnéa
 
Singeln är skriven av Khalil, om känslan över att bli bedragen av sin partner. Med sin varma röst hanterar hon varsamt känslan av svek, frustration och sorg som går ihop med den stillsamma musiken som producerats av Philip E Morris (Pretty Little Liars, Burn Notice, Ken Ring). I en värld som påminner om Birdys eller Lana Del Reys, möter hon sitt eget mörker mot en bakgrund av elegant piano och softa beats, som tar upp svåra ämnen som avsked, förtvivlan och hopp, med texter på svenska.
 
Linnéa Samia Khalil har under många år jobbat med bl.a Ken Ring och släppte sin debutsingel ”Du Kommer Klara Dig Ändå” i februari 2018 som passerade 100.000 streams efter bara två veckor.
 
Linnéa har nu ingått samarbete med Illegyal Records som startades av Clara StjärnaStina Velocette & Liza Mukasa. De verkar som en plattform för att tjejer/kvinnor/transpersoner ska växa som artister.

Singeln "Förlorad" släpps 14 februari

Lyssna på singeln här

För mer info om Linnéa Samia Khalil se följande länkar: FacebookInstagram

För PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com

För bokning kontakta Xpress Yourself xy.xpressyourself@gmail.com