En kall, hård omvärld porträtteras i ”Svarta Hem” från debutartisten Broder Henrik Rapp

Broder Henrik Rapp - Svarta Hem omslag.jpg

Artisten Broder Henrik Rapp släpper debutsingeln ”Svarta Hem” 10 augusti inför det kommande albumet ”är vi underhållna nu?” som släpps 14 september

26 åriga artisten Broder Henrik Rapp från Falun (nu bosatt på Södermalm i Stockholm) har ett förflutet i flertalet band/trubadurer men har också producerat och skrivit låtar för andra artister genom åren, bland annat albumet ”Övergångsrit” med Niklas Rapp.

Resan till denna singel och det kommande albumet började för ett år sedan då han släppte en EP på engelska med sin tidigare konstellation, men det kändes genast fel och projektet upplöstes.

”Jag lyckades inte få fram det jag ville säga på grund av min haltande engelska. Så efter en enda spelning la jag projektet på hyllan och började direkt skriva nya låtar, fast den här gången, på svenska. När jag skriver på svenska känner jag att jag kan nå ut med det jag vill säga på ett mycket mer effektivt sätt. Nu, ett år senare, är skivan klar.” säger Henrik.

”Svarta Hem” som är Broder Henrik Rapps första singel från albumet ”är vi underhållna nu?” är en tydlig kärleksförklaring till hans flickvän, med en målande beskrivning av en kall, hård omvärld.

”Den handlar om att nästan förstå, att nästan räcka till, att nästan inte orka och om att fullkomligt lägga sig platt för en annan person. ” säger Henrik.

Musiken kan beskrivas som pop/rock med en stor tyngd på texterna och Henriks karaktäristiska röst, några som inspirerat Henriks musikskapande är Father John Misty, Bob Dylan och Kurt Cobain.

Singeln ”Svarta Hem” har release 10 augusti och albumet ”är vi underhållna nu?” med release 14 september

Lyssna på singeln här

För mer info om Broder Henrik Rapp se Facebook

PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com