Debutalbumet ”är vi underhållna nu?” från Broder Henrik Rapp speglar samhället ur hans egna ögon

Henrik_rapp_albumomslag_FA_25x25cm_300dpi.JPG

Artisten Broder Henrik Rapp 26 år från Falun, nu boende på Södermalm i Stockholm har ett förflutet i flertalet band och har även agerat producent och låtskrivare till andra artister. Ett misslyckat projekt på engelska blev starten till BHR ’s debut på svenska. Albumet ”är vi underhållna nu?” beskriver ett kallt och hårt Sverige från en ung mans perspektiv med en stor dos ironi.

Musiken kan beskrivas som pop/rock med en stor tyngd på texterna och Henriks karaktäristiska röst, några som inspirerat Henriks musikskapande är Father John Misty, Bob Dylan och Kurt Cobain.

”Det är inte svårt att vara låtskrivare i denna tid. Det sorgliga är bara att mina låtar handlar om samma värld som Bob Dylans låtar gjorde för 50 år sedan. Om minoriteter, klassförakt, luftslottsgeneraler och kärlek” säger Henrik.

Arbetet till debutalbumet började för ett år sedan då han släppte en EP på engelska med sin tidigare konstellation, men det kändes genast fel och projektet upplöstes.

”Jag lyckades inte få fram det jag ville säga på grund av min haltande engelska. Så efter en enda spelning la jag projektet på hyllan och började direkt skriva nya låtar, fast den här gången, på svenska. När jag skriver på svenska känner jag att jag kan nå ut med det jag vill säga på ett mycket mer effektivt sätt. Nu, ett år senare, är skivan klar.” säger Henrik.

”är vi underhållna nu?” med release 14 september

Lyssna på albumet här

Första singeln ”Svarta Hem” släpptes tidigare i augusti.

För mer info om Broder Henrik Rapp se Facebook, Instagram, Spotify

Live datum:

26 September Pet Sounds Bar, Stockholm

19 Oktober House Of Blues, Borlänge

20 Oktober Pitchers, Falun

26 Oktober Southside Cavern, Stockholm

PR kontakta Tobias Grönlund på Moore To Be tobias@mooretobe.com