Thomas Gylling en jubilar utöver det vanliga

Thomas helbild.png

Sveriges medielandskap har fått en varmare ljudbild. Musikstilar som latin, afrobeat och reggae har blivit en del av mainstream musiken. Så har det inte alltid varit. En av anledningarna är Thomas Gylling som redan för 40, 30 och 20 år sedan bidrog med att föra in musik från andra länder i radio och TV via Tropicopop och Mosquito.

Thomas Gylling är DJ och TV producent och kanske mest känd som programledare för SVTs Mosquito och Tropicopop. Som inspiratör och debattör har Thomas via radio, TV och egna kanaler spridit pop och rytmer från andra länder och bidragit till en ny färgskala i media och öppnat upp för ett nytt musikutbud i svensk media.

Jag har under alla år försökt bredda kultur och nöjesutbudet i Sverige och mitt sätt att göra skillnad att förena människor med musik. Nu när sommaren drar in i Sverige hörs låtar som ”Despacito” och ”Helt seriöst ” överallt. På stranden, i butikerna och på nattklubbarna spelas latin, Afrobeat, Reggae, Soca och jag känner att allt jag kämpat för under mina år har blivit verklighet. Fantastiskt år att fira 40 30 20 ” säger Thomas Gylling

Det är 40 år sedan Thomas första radioprogram sändes i P3, 30 år sedan TV serien Tropicopop för alltid förändrande svensk televisions grafik, humor och utblick och 20 år sedan konceptet Mosquito såg dagens ljus. Mosquito var från början ett antal TV säsonger med video, animationer och musik i SVT. Nu är det ett känt begrepp i Stockholms nöjes och kulturvärld och ett övergripande namn på klubbar, gatufester, podcast, Youtube-kanal och inte minst Sveriges största nationaldagsfirande den 6 juni där syfte är alla skall känna att svenska flaggan tillhör dem.

Det som från början var en ung nyfikenhet på världens musik och rytmer är numera ett självklart ställningstagande för ett tolerant Sverige, en antirasistisk hållning och ett återkommande värdskap för event, klubbar och konserter där alla är välkomna oavsett bakgrund, ålder eller sexuell läggning.

Thomas Gyllings sätt att göra skillnad är att förena människor och kulturer med musik. Hans engagemang har bidragit till ett mer internationellt samhälle. I en unik rad av spelningar firar Thomas detta jubileumsår med vänner och publik.

Nationaldagen onsdagen 6 juni vid Smeduddsbadet på Kungsholmen tillsammans med en publik på ca 10,000 personer, Stor Dagsfest på Trädgården lördag 9 juni, DJ kväll på Södra Teatern Lördag 7 juli, EuroPride Parade 2018 med plats för 4000 på gatan, Familjefest i Kungsträdgården och ”Blockparty” på Nytorget senare i sommar.

För pressbild Klicka Här

För mer info se www.thomasgylling.com

För PR kontakta Anna Moore anna@mooretobe.com eller Tobias Grönlund tobias@mooretobe.com