Soulartisten Tomas Kaya berör med debutsingeln ”Fragile Heart”

Tomas Kaya - Omslag Fragile Heart_13.jpg

Tomas Kaya är en debuterande artist och låtskrivare inom svensksoul. Den 6 april släpps hans debutsingel “Fragile Heart”.

Med oförglömlig röst rivstartade Tomas Kaya sin karriär i TV4’s underhållningsprogram Idol 2017. Han blev nationellt uppmärksammad efter att ha tagit Idoljuryn och tittarna med storm. Anders Bagge blev lyrisk av Tomas sång och med ett solklart ja gick Tomas vidare till slutaudition. Med sitt unika uttryck och sin personliga historia berör Tomas lyssnaren på djupet.

Tomas är uppvuxen i Södertälje i en dysfunktionell familj kantad av alkoholmissbruk. Som 17-åring rymde han hemifrån och bodde i olika familjer. Under denna period fick han en stark tro på Gud och musiken bar honom igenom det svåra. Tomas fick en nyfunnen kärlek till sina föräldrar och återvände hem igen. Det tog inte lång tid förrän han hittade sin väg in i musiken.

Debutsingel ”Fragile Heart” handlar om att vi alla har ett skört hjärta som vi bygger upp murar runt för att skydda och om modet att lägga maskerna åt sidan och visa vårt rätta jag även om det gör oss sårbara.

”Syftet med låten är att skapa ett öppet samtal kring socialt mindre accepterade känslor som otillräcklighet, rädsla, skam och tillit”, säger Tomas

Artister som inspirerat Tomas Kaya genom åren är Bruno Mars, Sam Smith, Jessie J och andra gospelvokalister. Med sin egen musik vill han balansera soulgengren med sina gospelrötter.

“Fragile Heart” release den 6 April. 

För intervjuer kontakta Anna på Moore To Be anna@mooretobe.com