Singer-songwritern och fd Färjestads- och AIK-målvakten Chris Lindberg tillbaka med ny musik

Chris fotograf Peter Englund.jpg

”Nothing Ever Will” är första singeln från countryartisten Chris Lindbergs kommande andra album ”Real” som följer upp debutalbumet ”Better Live In The Moment" från 2016. Låten är skriven tillsammans med den Nashville-baserade låtskrivaren Dan Tyler. Resultatet är en varm country-inspirerad poplåt som bygger på den lyckliga känslan när man faller för någon.

 "Nothing Ever Will” är en kärlekslåt som handlar om hur kärleken kan sudda ut alla problem man har i livet”, berättar Chris och fortsätter. "Melodin kom till mig när jag satt hemma med gitarren en dag. Sedan skickade jag den till Dan i Nashville som skrev texten. Tanken var att låten och soundet på plattan skulle andas en modern Van Morrison, då jag alltid har varit en fan av just den musiken. Jag ville helt enkelt att albumet skulle kännas som en hyllning till den musik jag själv lyssnar på".

Tillsammans med singeln släpper Chris även en musikvideo som speglar budskapet i låten.

"När vi gjorde musikvideon ville vi göra den enkel och avslappnad. Vi ville ha en miljö som liknades ett sent 50- och tidigt 60-tal som möter ett modernt samhälle. Videon speglar att kärlek finns mellan alla överallt; oavsett ålder, bakgrund eller sexuell läggning. Så vi ville göra en positiv och upplyftande video som speglade just det".

Chris Lindberg har två passioner i livet, musiken och hockey. Chris spelade som hockeymålvakt i Färjestad och AIK. Innan det var han som 18-åring även målvakt för juniorlandslaget. En skada vid 26-års ålder tvingade Chris att lämna hockeyrinken och istället fokusera på sin andra passion, musiken. Han flyttade till Nashville för att satsa på sin musikkarriär. Där jobbade Chris stenhårt med att spela live på bland annat Bluebird Café samt skrev låtar till sig själv och andra artister.  Efter singlarna ”My ship is coming in”, ”Ain't the last goodbye” och ”Pensacola” släppte Chris debutalbumet ”Better Live In The Moment” 2016 som producerats av Lonnie Wilson och gavs ut av Warner Music.

”Nothing Ever Will” release 20 April, distribution Warner Music

Lyssna på singeln ”Nothing Ever Will” här

Se videon här

För mer info se Chris Lindberg