Judith Owen släpper jazzig julcover på "Christmas With The Devil"

Den walesiska singer/songwritern Judith Owen har tillsammans med sin skådespelande make Harry Shearer återskapat en jazzig version av Spinal Tap´s klassiska jullåt ”Christmas With The Devil”. Singeln släpps via Twanky Records  den 17/11 och i samband med detta gör de även två spelningar i London den 19 och 23 november.

-”Chritmas With The Devil” var den första låt som jag och Harry samarbetade ihop på och den är en återkommande tolkning som vi alltid uppträder med i juletid” hälsar Judith glatt.

Den 5/12 börjar Judiths och Harrys välkända sing-a-long julturné runt om i USA igång och inkomsterna från singelns digitala distribution doneras till välgörenhetsorganisationen SANE som verkar för att förbättra livskvalitén för människor som drabbats av en psykisk sjukdom.

Förutom ”Christmas With The Devil” innehåller singeln även andraspåret ”The Dancing Tree” som ackompanjeras av Gabriella Swallow på cello. Låten är en nostalgisk hyllning till de saker som verkligen spelar roll i juletid.

- ”Christmas With The Devil” representerar två olika sidor av julen, allt från glädje och bitterljuv nostalgi till ljus och mörker. För mig är det exakt vad julen handlar om – motsatser, säger Judith.

I samband med lanseringen av ”Christmas With The Devil” ger Judith två uppmärksammade spelningar i London den 19/11 St James Theatre, Victoria och den 23/11 JW3 Howard Hall, Finchley i sällskap av musiklegendarerna Leland Sklar, Waddy Wachtel och Russell Kunkel.