Emili Milou debuterar med singeln "Kommer inte över dig"

Med svartvit melankoli som för tankarna till Frankrike bjuder svenska debutartisten Emili Milou in till en svärmisk värld där vassa låttexter möter bluesiga rockriff och kaxig sång. Nu släpper Emili en radioversion på singeln ”Kommer inte över dig”.

Emili Milous debutsingel “Kommer inte över dig” är inspelad av Johan Forsman Löwenström som tidigare producerat Håkan Hellström, Ceasars och Soundtrack Of Our Lives.

Med scenerfarenhet från Fotografiska, Mosebacke och Pet Sounds är Emili på god väg att etableras inom musiksvängen och många jämför henne redan med en kvinnlig Håkan Hellström.

-”Jämförelsen eggar mig. Jag har länge sett min känslosamhet som min akilleshäl och det är först på senare tid som jag förstått att det är min tillgång” säger Emili.

Jämsides med musiken är skrivandet det som följt Emili Milou åt allra längst och hon ville länge bli författare. Trots passion för både musik och författeri var det först efter gymnasiet som Emili gjorde slag i saken och kombinerade sina största intressen till att bli ett - låtskriveri.

-”Det finns en fransk författare, Claire Castillon, som jag avgudar. Hon kallas för ”författaren med änglaansiktet och djävulspennan” och precis så vill jag tolkas” berättar Emili Milou.

I dagarna släpps radioversionen till ”Kommer inte över dig” och en tillhörande musikvideo håller på att spelas in.