Wiktoria’s dröm om skivkontrakt slog in - nu gör hon debut i Melodifestivalen med låten "Save Me"

Foto: Model House Sweden

Foto: Model House Sweden

Wiktoria är signad på den nystartade labeln MoonMan Records som har PRMD Music som partner. PRMD drivs av Aviciis manager Ash Pournouri. Första steget i karriären är Melodifestivalen.

Sångerskan och låtskrivaren Wiktoria Johansson är 19 år och född och uppvuxen i Brämhult, Borås. Hon har sjungit så länge hon kan minnas. Med en familj som på lediga stunder samlades framför pianot fick Wiktoria tidigt med sig lusten till sång och musik.

Som liten sjöng hon ständigt till alla Whitney Houstons låtar och skrek ut de högsta tonerna till favoritlåten ”I Have Nothing”. Hon kände sig stolt över att hon lyckas sätta varje ton även om hennes familj på den tiden inte riktigt höll med om den saken. Men det var så det började.  Glad och full av energi började hon 8 år gammal att ta sång och piano lektioner. Tack vare sin sångpedagog som tidigt såg Wiktorias talang, deltog hon redan efter två år på en TV-sänd sångtävling i Rumänien. Det gick bra för Wiktoria och framför allt tyckte hon det var kul, där och då 10 år gammal visste hon att sången var hennes mission.

Men sången och låtskrivandet bevarade hon som en hemlighet under några år, i alla fall bland vännerna i skolan.

”Ingen av mina kompisar förstod vad jag pysslade med på fritiden. Jag kände aldrig att jag passade in och de trodde inte att jag kunde sjunga. Jag blev retad och jag tror mitt låtskrivande började under den tiden med att jag klinkade på pianot och skrev ner det jag kände. Min bästa vän kom att bli sången”, säger Wiktoria.

2011 medverkade hon i Lilla Melodifestivalen där hon placerades sig topp 4 med sin egenskrivna låt ”Jag behöver dig”. I samband med detta skapande Wiktoria gruppen Dash4 ihop med sin tjejkompis Hanna Boquist. Tack vare en coverlåt gruppen lade upp på Youtube fick de erbjudande av Telia att spela in låten "Turn Up The Love", Telias officiella ledmotiv för Eurovision Song Contest 2013.

Detta ledde till en sommarturné där Anton Ewald’s manager fick upp ögonen för Wiktoria. Detta möte kom att leda till att MoonMan Records som har PRMD Music som partner erbjöd henne skivkontrakt som singelartist med mål att släppas internationellt.

Hennes dröm hade besannats. Hon skulle bara avsluta sina studier på Rytmus musiklinje i Göteborg först. Efter studenten gick flyttlasset från Brämhult till Stockholm. Wiktoria ägnade nu all sin tid åt musiken. En låt skickades in till Melodifestivalen som visade sig ge resultat. Nu fick utlandet vänta och fokus blev på Sverige.

”Vår grundtanke och incitament har alltid varit att utveckla artister för en internationell marknad oavsett genre eller bakgrund. Wiktorias röst kombinerat med hennes energi och låtskrivartalang gör att hon är redo för nästa steg och Melodifestivalen är en del av hennes långsiktiga strategi”, säger Ash Pournouri.

Med en overklighetskänsla och tacksamhet är Wiktoria redo att förvalta sin dröm.

”Min största önskan är att en dag sälja ut Madison Square Garden och sjunga en låt som jag varit med och skrivit och som alla sjunger med i. För att nå dit är jag är beredd att jobba hårt, riktigt hårt!”, avslutar Wiktoria.

För ytterligare information vänligen kontakta:
 Magnus Enbacka, email magnus@enbacka.se telefon 076-070 01 00
 Ozkar Hamberg, email ozkar@atnightmgmt.com telefon 0703-985659

För info om Wiktoria klicka här (https://www.facebook.com/WiktoriaMusic)