Sylvia Vrethammar släpper nytt album den 24 mars

Sylvia Vrethammar sammanför sin passion för brasiliansk musik med jazzmusik på nya albumet ”The Girl From Uddevalla” . Albumet är en personlig hyllning till Brasilien och all dess musik där Sylvias visar upp hela sitt omfång som sångerska, tolkare och textförfattare. 

Sylvia Vrethammar är en internationellt framgångsrik artist. Med sina snart fem årtionden på scener runt om i världen och med en imponerande repertoar bestående av jazz, brasiliansk musik till modern pop genomför hon ytterligare en dröm då hon sammanför sin stora passion för brasiliansk musik med jazzmusik på nya albumet ”The Girl From Uddevalla”.

”Albumet är en gåva från min man Alex Gietz som också är min producent och jag känner en sådan enorm lycka över att få uppleva en ny brasiliansk produktion. Det har gått tillräckligt många år sedan sist för att nu känna den riktiga aptiten igen!”, säger Sylvia.

På albumet finns singeln ”The World Is Calling”, en rock samba med jazziga undertoner som släpptes hösten 2016 och beskriver tillståndet i världen där Sylvia med lätt ironi formulerar en önskan om att kalla Einstein tillbaka, vars genialitet skulle kunna lösa världens smärta. Singeln nådde stor framgång på landsortradio och toppade Svenska Närradiolistan (SNL) 8 veckor i sträck.

Ytterligare en låt värd att lyfta fram är Sylvias tolkning av hitlåten "The Girl from Ipanema". Just denna låt kom att påverka Sylvia som ung och har funnits med i Sylvias repertoar under alla hennes år som artist. "The Girl from Ipanema" fanns på riktigt, hennes namn var Helo Pinheiro och föddes några dagar innan Sylvia Vrethammar.

”Under hela min karriär har jag sjungit ”The Girl from Ipanema” och det kändes därför som ett måste att nu äntligen få spela in min version av denna klassiker”, säger Sylvia.

 "Tillsammans med mina musiker utvecklades en sorts förtrolighet under inspelningen med ett resultat som rör mitt brasilianska hjärta. Vi har valt kompositioner från bl.a. Antonio Carlos Jobim, Ivan Lins och Vinicius de Moraes. Glädjande är också de fyra kompositionerna av Magnus Lindgren som också står för samtliga arrangemang, spelar som en gud och sjunger med ett härligt sound. Samarbetet med Magnus gör ju det hela extra spännande eftersom även han har hittat stor inspiration i Brasilien”, avslutar Sylvia.

För många är Sylvia Vrethammar både ett begrepp och en kvalitetsstämpel och det finns alltid en stor efterfrågan att få se och lyssna mer till Sylvias musik och hennes unika historier som spänner över snart 50 års artisteri. 

”The Girl From Uddevalla” release den 24 mars, 2017.

Skivbolag CHAOS i Tyskland

För PR kontakta mia@miapromotion.com eller anna@mooretobe.com

För info om Sylvia Vrethammar:

www.sylvia-vrethammar.de

www.facebook.com/sylvia.vrethammar