Rockbandet Bohemian Lifestyle släpper singeln "Dance"

Bohemian Lifestyle släppte sitt bejublade debutalbum för två år sedan. Med recensioner som ”One of the strongest album of the year”, Rock Garage Magazine och ”One of the best albums 2015”, Sweden Rock Magazine gör sig bandet redo att släppa sitt uppföljaralbum ”Post Vinage” med release i sommar.

Först ut är singeln ”Dance” som släpps den 22 maj. Så här säger bandet om nya singeln.

- "Vi ville skriva en låt som hade ett okomplicerat budskap. Dance handlar om hypotetiska "Lost generation" som egentligen har ballat ur och beter sig rent av illa. Frasen we can't go on together är ett budskap till världen att det är dags förändring. Och varför inte dance som ett sätt att ändra världen till det bättre?  Uptempo trummor och fuzz gitarr var ett sätt att ge låten attityd, en rebellisk sådan. Dance sätter standarden för hela plattan, det vill säga Post Vintage" 

Som låtskrivare hämtar Bohemian Lifestyle influenser från Rock n roll såsom Black Stone Cherry och blandar in lite poprock vilket gör det kommersiellt och lättlyssnat med starka refränger. Titelspåret "Libertánah" från debutalbumet spelades på radio och fick 150 000 streams på Spotify vilket vittnar om att bandet har hittat sin publik.     

För mer info om Bohemian Lifetsyle se;

Reviews about the debut album - Madame Libertánah

Follow BOHEMIAN LIFESTYLE on Facebook