Malin Jonsson är aktuell med Gränsgångare, sitt tredje studioalbum

Malin Jonsson är dalkullan som genom åren släppt två album och utmanat med inte mindre än fem av sina låtar på Svensktoppen. Numera står hon stadigt med ena foten i Dalarna och med den andra i Trysil Norge, något som inspirerat till hur albumnamnet kom till. 

”Just namnet Gränsgångare passar bra in då jag ofta passerar den norsk-svenska gränsen för att träffa vänner och släkt men också för att arbeta. Just nu spenderar jag mestadels av min tid i Norge men jag kommer alltid förbli dalkulla och svensk”, berättar Malin.

Albumet ”Gränsgångare” blir Malins tredje skiva och genomsyras av melodiösa poplåtar skrivna på svenska och med folkviseton. Innerligheten, vemodet och kraften kännetecknar Malins repertoar och bidrar till att många lyssnare känner starka band till hennes låtar.

I våras kunde man se Malin framföra singeln I varje andetag tillsammans med Sveriges OS-medaljörer i samband med För-VM i Falun samtidigt var hon första artisten någonsin att ligga etta på Musikvideotoppens topplista flest gånger. 

När Malin inte är i studion turnerar hon flitigt runt omkring i Sverige och de senaste åren har hennes låtar spelats på såväl svensk, norsk som dansk radio. 

Albumreleasen den 21 oktober firar Malin med releasespelningar den 7 november i Trysil och den 14 november i Vansbro. 

För mer info om Malin Jonsson se www.malinjonsson.se