Kleerup gör comeback med ny singel

Cover_Kleerup_Lovers_Table 2.jpg

Artisten och producenten Kleerup släpper singeln ”Lovers Table” i samarbete med brittiska dance-pop duon AlunaGeorge. Singeln är första spåret från hans kommande obetitlade album med release i slutet av 2019.

Singeln ”Lovers Table” är en pulserande modern poplåt som går i linje med debutalbumet ”Kleerup” från 2008. Låten är skriven tillsammans med producenten och låtskrivaren Joacim Persson som jobbat med bland andra Lady Gaga, John Legend och Robyn.

“Det är alltid inspirerande att arbeta med talangfulla människor och jag måste säga att Aluna och Joacim är mer än talangfulla. Vi satte verkligen alla delar på den här låten och jag känner mig så glad över att få släppa den som min comebacksingel. För mig är det en sång om kärlek, hur sött den kan smaka, hur svårt det är när du sätts på prov och inte får möjligheten att dyka in i den och njuta fullt ut.” - säger Kleerup

Popduon AlunaGeorge består av Aluna Francis på sång och George Reid produktion/instrumentation. Duon har nominerats till bland annat en Critics Choice Awards för sitt debutalbum Body Music samt legat på flera topplistor i Storbritannien. 

Det senaste årtiondet har Kleerups namn förknippats med högkvalitativ skandinavisk musik. Hans samarbeten med Lykke Li, Sabina Ddumba, Neneh Cherry har alla resulterat i de senaste årens bästa poplåtar som tex Robyns ”With Every Heartbeat”. Med nya singeln ”Lovers Table” visar han att det finns gott om guldkorn kvar tills nästa album.

Lovers Table släpps idag genom skivbolaget U OK?

Lyssna på singeln ‘Lovers Table’ här

Info om Kleerup: Instagram, Facebook, Spotify

Info om AlunaGeorge: Instagram, Facebook, Spotify