Family Fours grundare Berndt Öst har somnat in efter en tids sjukdom

FullSizeRender.jpg

Pressmeddelande Stockholm 2017 07 19

Måndagen den 10 juli somnade Berndt Öst in efter en lång tids sjukdom. Berndt blev 86 år gammal. Den största delen av sitt liv jobbade Berndt som musiker, kompositör, textförfattare och arrangör och hans arbete har under åren genomsyrats av hans stora musikalitet och kärlek till musiken.

Berndt Öst föddes i en musikalisk familj i Hälsingland och var en högaktad musiker redan innan han 1964 startade gruppen Family Four tillsammans med syskonen Inger, Siw och Stig. Family Four gjorde debut i det klassiska TV programmet Hylands hörna och fick listettor som bl a ”Kör långsamt” och ”Nickolina”. 1983 medverkade han i det allra sista avsnittet av Hylands hörna med sin sista Family Four konstellation bestående av döttrarna Lena och Lili samt Peo Jönis och trumslagaren Frank Andersson.

Mellan dessa två grupper fanns andra Family Four-konstellationer där den mest framgångsrika var tillsammans med Pierre Isacsson, Marie Bergman och Agnetha Munther, som tillsammans vann Melodifestivalen 1971 och 1972 med ”Vita vidder” och ”Härliga sommardag”. 

Bilden av en leende Berndt Öst med gitarren i ett högt stadigt grepp är en bild många av den äldre generationen kommer ihåg.

Berndt var även konstnär och spenderade många år som pensionär vid staffliet. Berndt fick ett långt och rikt liv med musikaliska och konstnärliga förtecken och är djupt saknad av familj och vänner. 

Begravningen är öppen för allmänheten och äger rum i Katarina kyrka torsdagen den 10/8 kl 14.00 

PR kontakt anna@mooretobe.com