Pressrelease: Anders Bagge’s Dreamhill satsar på artistutveckling och släpper två singlar

Dreamhill släpper två singlar med artisterna Amanda Aasa och JANA. De har helt olika stil och personligheter med de gemensamma nämnarna att de har unika sound och stor talang för att skriva egna låtar.

Det går inte en dag utan att Anders Bagge får tips på talanger skickade till sig. Tack vare Dreamhills team av talangfulla låtskrivare, utbildade av Dreamhill Music Academy, samt innehavet av en av Sveriges bästa musikstudios så finns möjligheterna att släppa musik för eget maskineri.

 - Idol som jag också brinner för är en fantastisk möjlighet för många artister med tanke på hur många som upptäcks där och hittar olika vägar, även om bara en kan vinna, säger Anders Bagge

 Dreamhill vill fungera som en katapult för nya talanger där de i ett tidigt skede via sina kanaler kan hjälpa artister att släppa musik och utvecklas.

 - Jag har ju varit verksam i produktionsbolag tidigare och i samband med min comeback med mitt eget musicerande känns det naturligt att även jobba för att andras musik kommer ut. Går artistprojekten bra tar jag med dem till USA där jag efter årsskiftet kommer att ha en bas för mitt musikskapande.  Vi på Dreamhill tror på de artister vi samarbetar med och finns det någon mer därute som gör det kanske vi hittar en partner som vill jobba vidare med oss. Först ut på Dreamhill är två solrosor som jag tror kommer växa till höga höjder, säger Anders Bagge stolt.

Amanda Aasa, 18 åringen som var en klar favorit i Idol 2014 redan innan slutaudition men som till mångas förvåning åkte ut. Det hindrade dock inte Bagge och Dreamhill från att se hennes enorma potential som både låtskrivare och artist. Hennes klipp från Idol med hennes egenskrivna låt ”Wrong Chemistry” har visats över en halv miljon gånger och många har frågat efter den. Tillsammans med Dreamhills producenter har Amanda jobbat fram ett nytt sound på låten. Under tiden har Amanda Aasa gått klart gymnasiet så att hon nu är redo att satsa helhjärtat på musiken.

 Det är svårt att tro att JANA är en 21 åring tjej från Borlänge när man hör hennes singel ”Run From My Gun”. Låten är en riktig sommardänga med beats som svänger och med en röst som påminner om Rihannas.  Allt började med att Anders Bagge hörde ett utkast på låten ”Run From My Gun”. Han hörde direkt Janas talang för såväl artisteri som låtskriveri. Jana fördes samman med ett producentteam från Dreamhill som sedan skapade låten till vad den är idag. Det var ett år sedan och nu är låten redo för att släppas.

 För PR kontakta Anna Moore: anna@mooretobe.com 

För mer info om Dreamhill kontakta Alvora Larsdotter: alvora@dreamhill.se www.dreamhill.se