Rederiet hyllas med DVD-release och nyinspelat material

Flera av våra mest kända och folkkära skådespelare bidrog till seriens omåttliga popularitet

Det finns många minnen till Rederiet – Sveriges största och i särklass mest populära dramaserie genom tiderna. Nu hyllas serien genom att för första gången ges ut på DVD; fyra boxar som innehåller en säsong vardera med nyinspelat exklusivt material där skådespelare från serien delar med sig av personliga minnen och anekdoter. Säsong 1 släpps den 22 september.

Rederiet är den största och mest populära dramaserie som producerats och sänts i Sverige. Under perioden 1992–2002 följde åtskilliga miljoner svenskar serien varje vecka och totalt sändes hela tjugo säsonger med inte mindre än 318 avsnitt. Flera av våra mest kända och folkkära skådespelare bidrog till seriens omåttliga popularitet i stugorna.

Varje DVD-box innehåller nyinspelat extramaterial där skådespelarna Johannes Brost (Joker), Göran Gillinger (Raspen), Lena Strömdahl (Yvonne Dahlén) och Pia Green (Sara Torstensson) tittar på avsnitt och delar med sig av sina personliga minnen och anekdoter runt inspelningarna. Skådespelarna blir även intervjuade var och en och berättar hur deras medverkan i Rederiet har påverkat dem professionellt och privat genom åren.

Initialt kommer de fyra första säsongerna att släppas via Nordisk Film under 2014, varav säsong 1 släpps den 22 september.

Följande skådespelare finns tillgängliga för ett fåtal intervjuer: Johannes Brost (Joker), Göran Gillinger (Raspen), Lena Strömdahl (Yvonne Dahlén) och Pia Green (Sara Torstensson).

För PR kontakta Anna Moore, Moore To Be, anna@mooretobe.com tel: 070-777 82 62 eller Mia Lundgren mia@miapromotion.com  tel: 070-510 96 00 För information och bilder www.nfvideo.com (användarnamn: "nfs", lösenord: "tradeinfo")