Anna och Meja möter Albert Woodfox fri efter 43 år i isoleringscell

Artisten Meja skrev ett brev till Albert Woodfox som hållits inlåst i isoleringscell i över 42 år. På frimärkena på Alberts brevsvar stod det ”Liberty and Justice Forever” (Frihet och rättvisa för alltid). Dessa ord inspirerade Meja till att skriva låten ”Yellow Ribbon”. Låten släpptes i samarbete med Amnesty International som drev en kampanj för rättvisa för Albert Woodfox och 2016 i februari släpptes Albert fri. Under Amnestys årsmöte i mars kom han ihop med Robert King på besök till Sverige där Meja fick möjligheter att framföra låten live. Meja arrangerade även en pratstund där Anna och Meja kunde ställa frågor om livet i fängelse, hur metoderna är att klara sig mentalt och av vilken anledning Albert svarade på just Mejas brev? 

 

foto Anders Bjers

foto Anders Bjers

Sonja Aldén om "Meningen med livet"!

Artisten och låtskrivaren Sonja Aldén är aktuell med albumet "Meningen med livet" hennes sjätte album sedan skivdebuten "Till dig" 2007. Ett decennium senare är Sonja en folkkär artist med sju olika låtar på Svensktoppen och tre soloframträdanden i Melodifestivalen. På nya albumet har Sonja valt att mer än någonsin glänta på förhänget till sin själ vilket märks i hennes framträdanden och även detta avsnitt där du får möta en mer personlig Sonja om hur allt började och vad som är mening med det vi kallar "livet". 

Fotograf: Rikard L Eriksson

Fotograf: Rikard L Eriksson

Emilia om sin världshit Big Big World

Emilia och Anna i samtal om hur det gick till när hennes hitlåt Big Big World slog ned som en bomb hösten 1998. Totalt såldes 4,5 miljoner singlar och album världen över och i Sverige belönades Emilia med en Grammis och två Rockbjörnar. I avsnittet får du veta hur  PR arbetet såg ut bakom kulisserna och hur Emilia kände att nå sin dröm vid 19 års ålder. 

Emilia har släppt fem skivor, turnerat i hela världen med sin musik, bott utomlands, varit programledare på TV och pluggat på universitetet. Idag står hon i startgroparna att släppa nytt album via universal Music i Tyskland. För mer info klicka här

Skärmavbild 2017-01-03 kl. 16.05.56.png

Sofia Källgren om livet, musiken och julen!

Sofia Källgren är en av Sveriges mest folkkära artister. I över 20 år har hon turnerat och gjort konserter i Sverige och utomlands. I Kina är hon en stor stjärna där hon även släppt två skivor. Nu är hon albumaktuell då hon ihop med producenterna och låtskrivarna Jakob Olofsson och Peer Åström (Celine Dion, Madonna ) gjort julskivan ”Julen skynda jag väntar på dig”  som släpptes i november. En dag i december bjuder Sofia på glögg och vi pratar om livet, musiken och julen.

Foto: Katarina Di Leva

Foto: Katarina Di Leva

Thomas Gylling förenar människor och kulturer i unikt nationaldagsfirande den 6 juni!

Thomas Gylling är TV producent och kanske mest känd som programledare för Svt’s Mosquito och Tropicopop som står för en internationell utblick med musik och kultur. Som inspiratör och debattör i ett medialandskap fullt av brus ger hans sig in i allt från gatufester till samhällsdebatt. Thomas driver konceptet Mosquito som för fjärde året i rad arrangerar Sveriges nationaldagsfirande den 6 juni på Kungsholmen i Stockholm med syfte att alla skall känna att svenska flaggan tillhör dem. Thomas Gyllings sätt att göra skillnad är att förena människor och kulturer med musik!

Thomas Gylling i podcasten Anna Moore möter stjärnor. 

Sofia Jannok om att förändra världen med musik. Inspelat på Seychellerna!

Sofia Jannok är samisk artist,  låtskrivare och producent från Sapmi. Hon blir bokad att uppträda på jordens alla hörn och i detta avsnitt träffas vi på Seychellerna efter en vecka fylld med musikaliska möten och uppträdanden på Karnevalen där 23 länder medverkar och Sofia hade äran att representera Sverige. Sofia har varit grammismominerad och medverkat i allt från Sommarpratare i P1 till Allsång på skansen.  Hon har släppt fyra album med viktiga budskap som alla blivit hyllade i media. 

Likt en snölejoninna från norr förändrar hon världen med musikens genomslagskraft.

Sofia Jannok i podcasten Anna Moore möter stjärnor. Foto: Sotarn

Wiktoria – om när drömmar slår in och gå direkt till final!

Vem är artisten Wiktoria och hur känns det att ta hela Sverige med storm? För några veckor sedan var hon okänd, idag kallas hon Queen Wiktoria. Med låten Save Me och sin spektakulära ljusshow röstades 19 år direkt till Mellofinal. Lyssna på Wiktorias egen berättelse om hur det kommer sig att hennes dröm om skivkontrakt och Melodifestival slog in. (Foto: Model House Sweden)

Wiktoria i podcasten Scenen Är Din.

Wiktoria i podcasten Scenen Är Din.