Artisten Faal's gråzon tonsätts i singeln "Mashallah" från kommande EP

thumbnail_image1.jpg

Faal har tidigare varit en del av Frej Larssons hiphop-kollektiv Pizzaslize och signad på skivbolaget Playground Music. Sedan 2018 har han via sin egen label Kayleen Ent. släppt flertalet singlar, bland annat låtarna ”Bank”och “Speedway”. I augusti släpps EP:n ”Gråa Zoner ”och den 28 juni släpps första singeln.

Ingenting är svart eller vitt för Faal. Han är född i Sverige men har sedan 2 års ålder pendlat mellan två kontinenter. Han anser sig leva i en gråzon mellan sina ursprung. Han liknar det som ett piano med svarta och vita tangenter, där kombinationen blir en fantastisk melodi.

Jag är melodin skapad från vita Sverige och svarta Gambia. Min musik har många inspirationskällor och för mig är det varken pop, hiphop eller afrobeat utan en Grå kreativ zone, därav namnet på EP:n, Gråa Zoner” säger Faal.

Först ut är singeln ”Mashallah” som handlar om friheten att få tro på vad man vill oavsett vad andra säger. Skriven av Faal samt producerad av Theodor (D!P) Bergqvist Pakzad, Dennis (Deko) Kordnejad och August (Discrete) Ramberg.

2018 bestämde sig Faal att förverkliga sin dröm om en egen label, dels för att släppa sin egen musik men även för att möjliggöra och utveckla talanger. Så med ny riktning och energi startades labeln Kayleen som betyder ”vi samlas” på Wolof (ett av Gambias nya språk).

Jag känner många som hamnat snett och som använt sin kreativitet på fel sätt. Jag har själv en brokig uppväxt och vet hur det känns att bli utsläng på skolor och vara stämplad som problembarn. Tills slut identifierar man sig med det. Det är svår att ta sig ur den negativa spiralen men jag lyckades byta riktning tack vare musiken och nu vill jag hjälpa andra att göra detsamma” avslutar Faal

Lyssna på singeln ”Mashallah” här

PR & Media kontakt:
Tobias Grönlund, Moore To Be
tobias@mooretobe.com