Workshop i mediaträning och framställning

Diös logo.png

Moore To Be hjälper fler och fler företag att nå ut med sitt budskap med hjälp av presentationsteknik, framställning, retorik och mediaträning. Uppdragen varierar,  allt från att stärka ditt personliga varumärke inför medverkan i Almedalsveckan till möten med media och större framträdanden på businessarenor.

 "Tack för hjälpen! Mycket nyttigt att filma och se sig själv för att utvecklas"

"Tusen tack för en toppendag, ser fram emot fler tillfällen"

För mer info, kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com eller 0707778262.

 

Snabba resultat med workshop i framställning

Cinnober_logo_red_RGB_®.png

Moore To Be hjälper allt fler företag att nå ut med sitt budskap med hjälp av presentationsteknik, framställning, retorik och mediaträning. Med Annas workshop Konsten att nå ut med ditt budskap får deltagarna även prova på att utföra sin presentation framför kameran, ett uppskatt inslag som ger snabba resultat.  

"Stort tack för hjälpen Anna! Att få koll på mitt kroppsspråk var otroligt värdefullt" 

"Tusen tack för idag! Väldigt värdefulla tips och råd. Nu ska jag hem och öva hela kvällen! Känner mig så pepp!" 

För mer info kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com eller 0707778262

 

 

Singelaktuella rockakten Kerbera förband till Falling In Reverse

CIRCUS OMSLAG.jpg

Det visuella alternativa rockbandet Kerbera släpper nya singeln ”Circus” skriven av Charlie Mason, Christian Rabb, Kristoffer Sjökvist och Jonas Nilsson den 26 januari 2018.

Singeln är en poprockig låt i en inbjudande cirkus-anda som speglar bandets ”moderna freakshow”, så här säger en av låtskrivarna Charlie Mason (främst känd för att ha skrivit Conchita Wurst´s vinnarlåt ”Rise Like a Phoenix” som tävlade i Eurovision Song Contest) om låten:

”Circus pulls back the curtain on a waking nightmare, the insanity that is the simple act of trying to get by in this world. It strips away the illusion that things aren't as terrifying as they seem, challenging the listener to confront reality in all its ugliness."

Kerbera kommer även vara förband för det amerikanska bandet ”Falling In Reverse” i Moskva den 3 februari och Sankt Petersburg 4 februari och innan dess premiärspela singeln live i Essen, Tyskland för en show den 27 januari.

Kerbera är en visuell alternativ rockakt baserad i Stockholm. Bandet blandar ett ambient sound med progressiv underton och catchiga melodier. Med sin androgyna, nästan könlösa touch tar sig bandet an frågor som drog/alkoholkonsumtion, matcho-ideal, psykisk ohälsa och religion — inte genom att predika utan snarare porträttera. Med ett starkt koncept och dedikerad fanbase så infekterar de världen en dag i taget med sin ”moderna freakshow”.

“Tänker man freakshow så är det rent utseendemässigt. Vi representerar en freakshow som finns på insidan. Förr ville man gå och se på freakshow för att förundras och samtidigt själv känna sig normal. Få håna andra för deras fysiska attribut. Mätta den där osäkerheten som folk bar omkring på.  Vår moderna freakshow riktar istället en spegel mot publiken och utmanar dem att konfrontera sig själva”, säger sångaren Seike Clowniac

Kerbera startade år 2013 och har idag över 5 miljoner visningar på Youtube. Bortsett från Sverige så har de spelat i USA, Tyskland och en full turné i Japan. De har tidigare släppt sex singlar, en ep och deras debutalbum "People Like You" släpptes i april 2016.

Tryck här för att lyssna på singeln ”Circus”

För mer info om Kerbera se följande länkar Youtube, Facebook, Instagram

 För PR kontakta Tobias tobias@mooretobe.com

Julia Viktoria släpper singeln Make it Together

Fotograf Mikael Bergling10.JPG

Sextonåriga artisten och låtskrivaren Julia Viktoria har senaste året släppt tre singlar som alla uppmärksammats i media och spelats flitigt på radio. Nu är det dags för hennes fjärde singel ”Make It Together” med release den 19 januari.

 ”Make it Together” är en medryckande poplåt och precis som Julia Viktorias tidigare singlar har den ett budskap till lyssnaren. Denna gång har Julia Viktoria skrivit om de olika känslor man går igenom vid en separation. Med sin mogna röst förmedlar hon känslosamt sina låtar till lyssnaren.  

”Min nya singel Make It Together är en berättelse om hur man kan känna vid ett uppbrott. Till en början tror man att det inte går att klara av det svåra, men till slut går vi vidare och kanske kan känna tacksamhet över allt man gått igenom. Kanske vi utvecklats på vägen och till och med blir starkare som människa” säger Julia Viktoria

Inspirationen till texterna kommer ur Julia Viktorias egna erfarenheter och utmaningar som ung tjej. Hon ser låtskrivandet som ett sätt att uppmuntra andra ungdomar att tro på sig själva. Julia Viktoria började som 14-åring att skriva egna texter. Redan 4 månader efter sin debutsingel vann hon pris som Årets Nykomling i Local Heroes Galan 2017 i Gästrikland och ytterligare 2 månader senare blev hon uttagen som en av finalisterna i P4 Nästa Gävleborg. 

Lyssna på nya singeln här

Pressbilder högupplösta klicka här

Tidigare släppta singlar av Julia Viktoria lyssna här

För mer info om Julia Viktoria se www.juliaviktoria.com

För PR kontakta Anna Moore, anna@mooretobe.com

EP aktuella Peace Conspiracy medverkar på TV4 Nyhetsmorgon 19/1

Unknown.jpeg

Den 10 januari släpptes EP’n Peace Conspiracy och fredagen den 19 januari framför bandet två låtar på TV4 Nyhetsmorgon. Bandet består av artisten Meja, Conny Bloom Gitarr/vox (Electric Boys), Mats Rydström Bas (Abramis Brama) Ronnie Åström Gitarr/vox (The Cloudberries), Henke”Honky” Widen Keys/orgel och Thomas Broman trummor (Great King Rat).

Tack vare kärleken till live känslan i 70 tals musiken och en önskan om att sprida positive vibes i en kaotisk värld föddes Peace Conspiracy sommaren 2017.

Bandet har sedan dess gjort sina egna tolkningar av klassiker såsom Led Zeppelins ”Whole Lotta Love”, ”Californa Dreaming” av Mamas and the Papas i the Doors tappning och kanske främst bandets tolkning av Lennon/ McCartney låten ”With a little Help from My Friends” där Meja visar en ny sida i sitt artisteri och sång. Original spåret ”Peace Love and Understanding” skriven av Meja och Tom DeLuca har en hippie rock känsla och ett tydligt budskap.

”Vi skrev låten i Los Angeles för många år sedan. Nu när vi dagligen hör om terroristattacker och hemskheter världen över, och när det även nådde lilla Sverige förra året tog jag fram låten och skrev om verserna. Världen har blivit galen, vi behöver mer Peace Love and Understanding!” säger Meja

 Under hösten 2017 har bandet spelat in sin första EP i Mungo Studio, Stockholm, Inspelat och mixat av Pontus Norgren (Hammerfall). Alla låtar är inspelade live i studion.

 ”Vi ville fånga känslan vi har när vi spelar live, så därför har vi helt enkelt spelat in allt live. En tagning rakt igenom för att hålla det genuina och oslipade” säger Conny Bloom.

ITUNES EPPROMO TRAILER for EP releaseSpotify link

För PR kontakta anna@mooretobe.com

Efter Timoteij - Cecilia Kallin gör solodebut med singeln ’Runaway’

cecilia-kallin-singel-cover-runaway.jpg

Den 5 januari släpper Cecilia Kallin sin första singel som soloartist efter uppbrottet från popgruppen Timoteij. Låten ’Runaway’ är en medryckande upplyftande poplåt som speglar Cecilia Kallins egna sound. Text och musik är skriven av Cecilia tillsammans med två kvinnliga låtskrivarkollegor.

Som 18-åring blev Cecilia känd för hela Sverige med gruppen Timoteij i Melodifestivalen 2010. Låten ’Kom’ seglade högst upp på många topplistor och har idag över 12 miljoner streams på Spotify. Sedan Timoteijs avskedsspelning, för ett år sedan, har Cecilia Kallin jobbat med att skriva nya låtar och bygga sitt eget sound som soloartist. Singeln och videon till sångerskan och låtskrivaren Cecilia Kallins debut som soloartist släpps den 5 januari.

- Runaway känns som en perfekt första singel för mig. En poppig och glad låt, som är lätt att sjunga med i, och speglar min res- och äventyrslusta. Texten handlar om den härliga känslan i att bara åka iväg - precis vart man vill - och att man skulle kunna åka vart som helst för den man älskar, säger Cecilia Kallin.

Under det senaste året har Cecilia haft ett tjugotal spelningar runtom i Sverige och i våras tävlade hon, som låtskrivare, i den norska Melodifestivalen.

Låten 'Runaway' är skriven av Cecilia Kallin, Åsa Schmalenbach och Josefina Sanner, och producerad av Filip Lindholm. Musikvideon är filmad och producerad av fotograf Jesper Anhede.

Se videon här

För singel Runaway lyssna här

Här finns YouTube-kanalen där Cecilia vloggat inför singelsläppet.

För PR kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com

 

 

 

Kapten Röd intar Globen den 16 december

Globen.jpg

Efter en fantastisk sommar med turnén ”Hundralappen” väljer Kapten Röd att lägga till ett sista datum i samma koncept på Globen i Stockholm den 16 december. Precis som med sommarens spelningar kommer biljetterna kosta 100 kr styck och de släpps torsdagen den 2 november via Stockholm Live.

"Jag har hela tiden haft en känsla av att en pusselbit saknats sen i somras. För även om vi flängde land och rike runt med Hundralappen turnén, så lyckades vi aldrig få till ett gig i Stockholm där jag vet att jag har en stor lyssnarskara. Därför är jag extra glad att vi nu, innan vi lämnar konceptet Hundralappen åt historien, intar Globen den 16 december. För er som inte vet, så handlar Hundralappen om att så många som möjligt ska kunna gå på min konsert, oavsett tjocklek på plånboken! Det är tydligen första gången någon anordnar en egen spelning i Globen till det priset - så kom och gör det till en folkfest med oss! Hoppas vi ses! <3", säger Kapten Röd om spelningen i december.

Sommarens turné ”Hundralappen” genomfördes i elva städer runt om i Sverige och avslutades på ett utsålt Slottsskogsvallen i Göteborg där 20000 besökare bidrog till en makalös konsertupplevelse där även Håkan Hellström dök upp som hemlig gäst.

Under sommarens turné gick det inte att genomföra en konsert i Stockholm men efter hårt jobb och totalt bortseende av ekonomisk risk och sedvanlig envishet lyckades ett datum spikas på Globen den 16 december.

Förutom sommarens turné har Kapten Röd släppt singeln Rudeboy Love samt medverkat i SVT programmen Ebbots Ark och Folkets Musik. Utöver förberedelserna inför konserten jobbar Kapten Röd på ny musik som planeras släppas till våren.

Vad: Kapten Röd - Hundralappen Stockholm

Var: Ericsson Globe, Stockholm

När: Lördag 16 december. Insläpp 19.00

Pris: Alla biljetter 100 kr styck. 13 årsgräns. Biljetter släpps den 2 november via Stockholm Live

 

För press/PR-frågor vänliga kontakta Anna Moore via anna@mooretobe.com

Övriga frågor hänvisas till Kapten Röds manager carl@kaptenrod.se

 

 

 

Johannes Kotschy hyllar Sting

jk_fog.png

Johannes Kotschy hyllar Sting med egen tolkning av Fields Of Gold

I samband med att Sting tog emot Polarpriset tidigare i år ville Johannes göra en hyllning genom att tolka hans tidlösa ”Fields of Gold”. Tillsammans med producent och låtskrivaren Jonas Nilsson arbetade de fram nya vinklar av denna klassiska låt.

Johannes är en artist med många strängar på sin lyra. Han är sångare, arrangör och låtskrivare men även entreprenör som genom åren gjort avstickare från musiken men som alltid landar i en ny låtidé med syfte att beröra och göra skillnad.

 ”Sting är en stor inspiration och förebild för mig. Hans musik har funnits där för mig som stöd och inspiration genom olika skeden av mitt liv och jag har alltid gillat just Fields of Gold då den känns så tidlöst vacker när den beskriver naturen och livet på ett så fint sätt” säger Johannes Kotschy.

Johannes signum som artist är att beröra människor på djupet vilket han lyckas med via sina personliga tolkningar av andras låtar och via sin egen musik. Johannes har genom åren skapat mening bl.a. då han som fältartist deltog i minnesceremoni i Khao Lak efter flodvågskatastrofen och med sin röst och närvaro kunde göra skillnad i en stund av sorg och smärta.

Johannes Kotschy har tidigare varit aktuell med ett flertal singlar som har spelats på radiostationerna runt om i Sverige. Samtidigt som vi i vårt avlånga land har många fält i guld som vajar i vinden är det dags för release av Johannes Kotschys version av ”Fields of Gold”

För mer information om Johannes Kotschy se www.kotschy.se

För PR kontakta Anna Moore anna@mooretobe.com